Personvern har vært sentralt i utviklingen av RealSense ID. (Ill: Intel Corporation)

Annonse


Intel går i strupen på Face ID

Intel lanserer et nytt system for opplåsning med ansiktsgjenkjenning. RealSense ID skal ta opp kampen med Apples Face ID som lenge har vært den tryggeste ansiktsgjenkjenningen for mobil.

Begrenser seg ikke til en enkelt plattform

RealSense ID skiller seg fra Apples Face ID ved at systemet er universelt og kan implementeres i forskjellig teknologi og ikke bare i håndholdte enheter.

Ifølge Intel kan teknologien brukes i smartlåser for hjem, forskjellige typer salgspunkter, minibanker, kiosker og mer.

Slik ser modulen ut. Denne kan implementeres i annen teknologi. (Credit: Intel Corporation)

“RealSense ID kombinerer maskinvare og programvare med et dedikert nevralt nettverk designet for å levere ansiktsgjenkjenning man kan stole på.”

Sagi Ben Moshe, visepresident og daglig leder for vekst og inkubasjon i Intel.

Lærer deg å kjenne over tid

Med dybdesensor, kamera og kunstig intelligens gjenkjenner systemet konturer i ansikter og forstår og tilpasser seg etter hvordan man forandrer seg over tid med skjegg, briller og hudtone. Systemet fungerer i forskjellige lysforhold og for forskjellige typer utseender.

Annonse


Som Intel sier blir det stadig mer viktig å holde dataene trygge. For å hindre ID-tyveri og andre sikkerhetsbrudd ser selskaper nå til trygge løsninger for ansiktsgjenkjenning.

RealSense ID har innebygde funksjoner for å gjenkjenne forsøk på jukse seg inn med bruk av bilder, videoer, masker, etc. og tar kun feil i én av én million tilfeller.

Enkelt å bruke, enkelt å sette opp

RealSense ID skal være enkelt å installere og trenger ikke å kobles til internett for å settes opp. Ideen til Intel ser ut til å være å lage et system som er enkelt og tilgjengelig og som skal passe til en stor mengde applikasjoner.

For å sikre at data ikke kommer på avveie gjør RealSense ID prosesseringen lokalt og krypterer alt. Systemet kan kun aktiveres av forhåndsregistrerte brukere.

Blir Apples konkurrent på enda et område

Face ID begrenser seg som kjent til iPhone og iPad, mens RealSense ID er et universelt system. Bruksområdet til RealSense ID er derfor større, men det blir også spennende å se om mobilprodusenter begynner å ta systemet i bruk.

RealSense ID kan implementeres i håndholdte enheter slik som Face ID. (Ill: Apple)

Apples Face ID og Intels RealSense ID minner om hverandre ved at begge teknologiene bruker dybdesensor og kunstig intelligens. Men RealSense ID kan vi muligens se i en lang rekke produkter fremover, også i produkter som ikke har kameramodul fra før.

Om systemet krever en like enorm busslomme som Face ID for å fungere i mobiltelefoner gjenstår å se.

Kilde:
Intel
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse