Funksjonen er fortsatt tilgjengelig for Pixel 5's hovedkamera. (Ill: Google)

Annonse


Fungerte så dårlig at Google deaktiverte kamerafunksjonen

Astrofotografi for Pixel er nattmodus på steroider. Man kan sette telefonen på stativ og la kameraet eksponere i flere minutter. Deretter setter Googles programvare eksponeringene sammen.

Nå har Android Police lagt merke til at funksjonen ikke er tilgjengelig for vidvinkelobjektivet i Google Camera 8.1

Funksjonen ble først introdusert for Pixel 4’s hovedobjektiv i fjor. Når Pixel 4a 5G og Pixel 5 ble lansert i september kunne man også bruke ultra vidvinkel til astrofotografi.

Grunnen er rett og slett at bildene som kommer ut av astrofotografi med det mindre lysfølsomme objektivet blir så utrolig dårlige.

Produsentene legger stort sett mer arbeid i å lage gode hovedkameraer. Det er også lettere å lage lysfølsomme objektiver som er tettere på standardoptikk. Ultra vindvinkelobjektivet i Pixel 5 slipper altså rett og slett ikke inn nok lys for telefonens astrofotografi.

Annonse
Pixels astrofotografi har fått både ros og kritikk. (Ill: Google)

Les også vår Pixel 5 – test:

Trodde de skulle komme unna med det

Det tok over halvannen måned før det ble kjent at Google hadde fjernet funksjonen. Det var med andre ord kanskje ikke så urimelig for Google å tro at de kunne fjerne astrofotografi på ultra vidvinkel uten at det ville bli lagt merke til.

Tatt med Pixel 5’s nattkamera. (Ill: Trond Bie)

Hvis du går inn i nattmodus på telefonen på ultra vidvinkel får du nå beskjed om å zoome inn til 1x for å bruke astrofotografi. Endringen er altså ganske godt kamuflert og kanskje Google valgte å ikke si noe, fordi det rett og slett er litt pinlig.

Fjerner funksjon som ble brukt som salgsargument

Astrofotografi i Pixel-telefonene har vært en av de viktigste funksjonene i Googles markedsføring av telefonene.

Det at de nå fjerner funksjonen for ultra vidvinkel minner oss på at man ikke alltid kan stole på at funksjonene man kjøper en telefon for, vil være de samme for alltid.

I mai ble det også kjent at Googles “mastermind” for fotoprogramvare Marc Levoy, sluttet etter uenighet innad i avdelingen. Levoy ønsket teleoptikk i Pixel 5 istedet for ultra vidvinkel.

Han sluttet på et tidspunkt mellom Pixel 4 og Pixel 5. Kanskje Google burde ha hørt på Levoy likevel.

Kilde:
Neowin
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse