pixel5testitavisen
Dekselet er trolig en smakssak, men behagelig er det vaskbare materialet som beskytter lette Pixel 5.

Annonse


TEST: Pixel 5 – to steg frem, ett tilbake

Alle som har lest mine Pixel-anmdelelser de siste årene vet at undertegnende har hatt endel å utsette på Googles mobiler. I 2020 har Pixel endelig funnet seg selv.

Les min første Pixel 5-reaksjon:

For et utrolig år for mobiler!

Vi visste det ville bli en arbeidssom høst, for å si det slik, med nye konsoller og en rekke toppmobiler, men at både Apple og Googles mobiler i år skulle holde en så høy standard, og samtidig være ulike nok, har gjort testingen til en svært fornøyelig opplevelse. Dette betyr samtidig at det er ekstra press på meg til å vurdere produktene på en måte som gjør at du skjønner hvilken som passer best for deg (det vil si, om Pixel offisielt hadde vært i salg i Norge).

For ja, produktene er så gode at det ofte kommer til å ende med personlige preferanser, men man vet man sitter med en bra mobil når man ikke har et problem med å la Apples nyeste Pro-modeller ligge.

Spesifikasjoner

Design

Designet er som å se en iPhone X for første gang. Bedre sent enn aldri!

Annonse
Vi elsker at Google har gått for en symmetrisk og avrundet front, og i disse covid-tider er det bedre med fingeravtrykkleser, spesielt på baksiden der pekefingeren naturlig hviler, enn FaceID – ingen tvil om det. Dette er en såpass stor fordel at vi håper Apple bringer tilbake fingersensor, gjerne i kombinasjon med FaceID. Kombiner fingersensoren med en perfekt størrelse for enhåndsbruk, og det er ikke mer overraskende at denne er lett å like.

Vi er også begeistret over å slippe all plassen FaceID tar, i stedet er det bare et lite kamerahull å se oppe til venstre. Rent og pent.

Baksiden gjør oss begiestrede fordi vi vet vi kan bruke mobilen uten å føle at vi holder i et smykke som ikke kan mistes eller nærmest berøreres.

Baksiden har en slags ru og behagelig metall-materiale som samtidig er mykt. Vi likte den sekundet vi pakket den opp – det samme erfarte vi ikke på samme måte med iPhone 12 Pro: Apples mobiler er ofte bedre å se på enn å holde i (jeg har ikke helt gjort meg opp en mening om 12 Pro Max-designet enda, men jeg liker det bedre enn jeg trodde, spesielt til spilling).

De føles dyre i hånda, men spesielt årets modell er veldig kantete. Nei, nei, vi klager ikke: vi ønsker det slik, at de alle er ulike – det er nok derfor jeg setter ekstra pris på Pixel i år.

Batterilevetid og ytelse

Batterilevetiden er konge fordi Google har 1) utstyrt Pixel 5 med et mellomklassebrikkesett, en liten skjerm (som er stor nok) og et 4000 mAh-batteri. La oss med en gang konstantere: iPhone 12-serien har ikke nubbesjanse mot Pixel 5 når det kommer til batterilevetid.

Vi er svært imponerte, spesielt fordi også denne har 5G. Dessverre befinner vi oss i det eneste området som til tider mangler 5G-dekning, noe som fikk oss til å lure på om iPhone 12-serien jobbet overtid for å finne et 5G-signal, og at dette var grunnen til den svake batterilevetiden, men neppe. Faktum er at Pixel 5, med 5G aktivert, uansett varer mye lenger, så Apple kan ikke skylde på det heller.

Når det kommer til ytelsen legger man merke til at den ikke er like “snappy” som Apples A14-mobiler, men så er det ingen andre mobiler som er like kjappe. La meg konkludere med at ytelsen er mer enn god nok, og at batterilevetiden vil overbevise deg om at Googles balansegang er smart. Der Apple går “all inn” for 100 prosent ytelse, og taper batterilevetid selv sammenlignet med fjorårets 11-serie, så tenker Google mer helhetlig.

Kamera (se testbilder under)

Det mest merkverdige er at Google ikke valgte å oppgradere kamera-teknologien i år, det er nemlig den samme sensoren (Sony Exmor IMX363 12.2 MP (1.4 μm) å finne i denne som fjorårets modeller.

Dette er ikke en stor greie på papiret, men å kunne hente opp kameraet med to klikk på på-knappen for å hente opp kameraet kjapt er bedre enn å måtte gjenopplive skjermen, Apple.

Dette hadde neppe vært et problem for et par år siden, men kamera-teknologi når stadig nye høyder, så at Google nå har valgt å hvile på sine laurbær er merkelig, spesielt fordi Pixel-seriens salgsargument har vært kamera fremfor alt, inkludert ytelse, design og batterilevetid. I år er designet og batterilevetiden helt konge, men kameraet ikke helt på topp selv om det er bra.

I tillegg til at bildene ikke kan hamle opp med iPhone 12-serien, tar det også lengre tid å prosessere dem fordi mobilen ikke har dedikert maskinvare for etterbehandlingen. Man må vente noen sekunder.

Der Pixel 4 hadde dårlig batterilevetid og mangel vidvinkel, har Pixel-teamet lyttet til forbrukerne og implementert vidvinkel og bedre batterilevetid, men har altså droppet å dramatisk forbedre bilde-kvaliteten. Vi sier ikke det er store forskjeller på dagbilder, men når det blir mørkt er vinneren. Apples sensorer klarer å hente inn mer lys og på den måten gis brukeren større redigeringsmuligheter da det er mer informasjon å massere. Apple vinner også på prosesserings-hastighet, men gjør det for kronglete å hente frem kamera-appen.

Konklusjon

Jeg vet ikke om det gir mening å sammenligne den med en iPhone X, men det føles på en måte som en slags gjenoppliving av en produktserie, noe de har klart uten å endre suksessformelen dramatisk, men å fokusere på hånd-opplevelsen og utrolig batterilevetid med et bra kamera (om ikke det beste til alt), og alt uten å se glorete ut, men likevel være tilfredstillende i bruk.

Bra jobba Google, dette er kanskje den beste mellomklassemobilen på markedet. Kanskje har dere til og med nok selvtillit til faktisk å lansere globalt snart?

Pixel 5

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse