Kan Cyberpunk 2077 reise seg igjen? (Ill: Cyberpunk)

Annonse


Cyberpunk 2077 har mulig søksmål i vente

Et polsk firma ser på mulighetene for et søksmål mot CD Project Red. Grunnlaget for det påtenkte gruppesøksmålet er at selskapet muligens har sagt ting om spillet og selskapet som ikke stemmer, for å sikre finansiering.

Investorenes rettigheter undersøkes

Den polske anklagen nevner at uttalelsene fra selskapet har vært inkonsekvente, at det har vært en problematisk holdning til styret, den peker på uttalelser om at spillet var klart da det i stedet ble utsatt, og at styret tidligere har uttalt at man i utviklingen av spillet ikke har vært nøye nok med utviklingen av PS4-versjonen. På grunnlag av dette vil anklagen se på investorenes rettigheter.

Det var knyttet enorme forventninger til Cyberpunk 2077 og nå er mange aksjonærer sure over den tragiske lanseringen som allerede i september ble utsatt til november for så å bli utsatt til desember, på grunn av bugs.

CD Project Red kan ha gitt ut villedende materiell til aksjonærer og kunder

I så fall blir det enda et slag for baugen for selskapet. Selskapets aksjer har nesten halvert seg etter den dårlige mottagelsen den siste måneden. Innad i selskapet har det vært krangler og anklagelser.

Annonse
De ansatte har lagt press på ledelsen og bedt om forklaring på hvorfor spillet fikk så kort og urealistisk deadline.

Ledelsen har gått ut og tatt ansvar for lanseringen og sagt at de ansatte kan forvente å få bonusene de har blitt lovet, selv om selskapet taper penger. Spillet, som mange trodde ville bli århundrets spill har foreløpig en metacritic på 55 på Xbox One og Playstation 4.

“Worry not”

I 2017, da man lurte på om det i det hele tatt ville bli noe av Cyberpunk 2077, skrev selskapet at “Frykt ikke, spillet blir stort og historiedrevet. Det er ingen gjemt hake, du får det du betaler for.” Det viste seg imidlertid å være flere haker.

Kilde:
nytimes.com
pcgamer.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse