microsoftarm
Intel, Microsoft og Qualcomm er ikke i nærheten av innovasjonstakten til Apple. Så store er ytelsesforskjellene at vi er redde for konkurransen fremover.

Annonse


– Microsoft trenger et mirakel

Microsoft henger så langt etter Apple Silicon-ytelse at M1-maskinene kjører Windows mye kjappere enn selskapets egen Surface Pro X.

ARM og X86-laptoper har ikke sjanse mot Apple Silicon, og vil ikke klare å hamle opp med dem om de ikke gjør noe genialt

PC World har nå sammenlignet nettopp Surface Pro X som ble oppgradert med en ny Snapdragon CPU for ikke så lenge siden, mot Apples MacBook Air M1 som jo ikke en gang er den kjappeste: MacBook Pro har en mer GPU-kjerne og kan holde høyere hastigheter lenger grunnet viften.

Uansett er dette depressiv lesning for Microsoft som ikke blir slått av Apple, men som blir knust.

Det er vanskelig for å se for seg hvordan Microsoft med Intel eller Qualcomm som samarbeidspartner skal kunne klare å hamle opp med Apple, og vi har ikke hørt noen rykter om at de har egne brikkesett under utvikling.

Annonse


Selv gamle budsjett-maskiner slår Windows ARM

Det har vært flere tester av Windows ARM, men ikke med x64-emuleringsstøtte som nå er på plass. Det er dette PC World har testet, men dessverre for Microsoft har det ikke store effekten – selv en billig HP Pavillion laptop banker Surface Pro X.

I GeekBench får M1 7454 flerkjerne-poeng, HP-maskinen 2864 og Pro X kun 2734. Også i enkjerne-testene blir maskinene slått av MacBook Air M1.

Handbrake brukes for å konvertere video, og er derfor et nyttig ekte-verden testverktøy. Surface Pro X gjør det elendig og bruker rundt to timer: Air M1 er seks ganger kjappere.

Glem spill

Rise of The Tomb Raider klarte ikke engang Surface Pro X starte, så de fikk ikke testet, men mot HP-maskinen er det igjen ingen konkurranse med 60FPS på Air og 12,1 FPS på HPs billig-maskin.

PC World: Selv en tre år gammel budsjett-laptop er kjappere enn Surface Pro X

“Det er vanskelig å tro at mer utvikling vil kunne bringe Microsoft nærmere M1-ytelsen. Om seks måneder kan Microsoft kanskje skryte av bedre ytelse, men uten et kombinert mirakel med en mye bedre CPU fra Qualcomm eller en annen ARM-utvikler, så ser fremtiden til Windows ARM ikke lys ut”.

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse