Samsungs nye MicroLED-TV har en skjerm som dekker hele 99,99 prosent av overflaten. (Ill: Samsung.)

Annonse


Samsung lanserer 110” MicroLED-TV med 99,99 prosent rammeløst design

MicroLED er fremtiden. Teknologien henter det beste fra OLED, men uten enkelte av ulempene til dagens TV-paneler. I likhet med OLED er pixlene selvlysende istedet for bakbelyste slik at hver pixel kan skrus helt av og oppnå sortnivåer som praktisk talt er svarte.

Bedre enn OLED

I motsetning til OLED er ikke pixlene laget av organisk materiale og trenger derfor ikke fargefilter over skjermen. De uorganiske pixlene står heller ikke i fare for å få bildet “brent inn”, selv om det sjeldent skjer på moderne TVer.

TVen måler 110″ eller 279 cm diagonalt. (Ill: Samsung.)

Ifølge Samsung gjengir TVen 100 prosent av fargerommet i DCI og Adobe RGB og skal kunne vise bilder tatt med kameraer i toppskiktet så riktig som mulig.

Samme teknologi som i “The Wall”

Samsung avslørte MicroLED-teknologien allerde i 2018 da de lanserte “The Wall” som skulle vinne en rekke priser. Denne gangen tar Samsung MicroLED inn i et mer konvensjonelt TV-design.

Annonse
TVen kommer med 4K oppløsning, men om den kommer med HDMI 2.1 og 120Hz oppdateringsfrekvens er foreløpig usikkert. Selv om noe annet ville være rart.

99,99 prosent skjerm-til-kropp-forhold

Denne TVen har praktisk talt ikke rammer. Med andre ord kan vi si at fremtidsvisjonen med helt rammeløs design er blitt virkelighet. Likevel har Samsung klart å pakke inn 5.1 surround som ifølge selskapet tar pusten fra deg uten eksterne høyttalere.

Forhåndssalg er allerede i gang i Korea. (Ill: Samsung.)

Men om Samsung egentlig har klart å pakke noe særlig høyttalerelementer inn i den flate konstruksjonen fremstår som noe tvilsomt.

Koster halvannen million kroner – like mye som en Porsche 911 Carrera

Uansett, om du har råd til denne TVen har du utvilsomt råd til en lydplanke også for utsalgsprisen er nemlig på fantastiske 156 000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer rundt halvannen million norske kroner. 

Heldigvis er det mindre og rimeligere modeller på vei. TVen er allerede mulig å forhåndbestille i Korea og lanseres globalt i første kvartal 2021.

Kilde:
theverge.com
zdnet.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse