amazondisneyeu
Apple, Amazon og Disney vil måtte fylle på med europeisk-innhold om ikke står de i fare for å stenges i EU.

Annonse


Amazon og Apple TV+ må gjøre dette, om ikke blir de FORBUDT i Europa

Apple TV+, Amazon Prime og Disney står i fare for å forsvinne fra EU-land om de ikke oppfyller EUs innholdskvote.

Irsk minister sikter seg inn på Apple

Problemet for tjenestene er at EU krever at 30 prosent av innholdet skal være europeisk, med det regner vi med at innholdet er produsert i Europa, og ikke selve innholdet.

Den irske ministeren for spørsmål som dette, Catherine Martin, sikter seg spesielt inn mot Apples tilbud, trolig fordi de ikke i nærheten har 30 prosent. Netflix oppnår sikkert sin kvote allerede, men vi tipper at også Amazon Prime vil måtte undersøke sitt eget bibliotek.

Vil Amazon Prime og Disney+ fylles opp av svakt innhold kun for å tekkes kvoten?

Løsningen vil være for disse store selskapene å stor-handle eldre innhold som sikkert koster mindre og som det er mye av. Det vil ikke nødvendigvis heve kvaliteten, men vil kunne være en løsning de ser på.

Det er også slik at betegnelsen er “europeisk innhold“, noe som også gjelder mer enn kun EU-medlemlands, og derfor vil inkludere Storbritannia som jo er på vei ut av EU. Det vil gjøre det noe enklere.

Annonse


Annonse


Annonse