airpodsmax
AirPods Max lanseres i Norge 15. desember til 6990 kroner og i en rekke farger.

Annonse


Her er Apple AirPods Max til 6990 kroner – kan handles nå

Apple har lansert et par kostbare hodetelefoner, så da stemte faktisk ryktet i går.

For en pris

Det er ikke snakk om et par, tre tusenlapper som er vanlig for over-øret hodetelefoner i forbrukermarkedet. Nei, Apple har tatt den helt ut og skal ha 6990 kroner for AirPods Max. 5300 kroner er prisen i USA med lokale skatter.

De nye hodetelefonene kan forhåndsbestilles nå, og sendes innen ni dager.

Apple har som Apple Watch inkludert “digital crown”:

Annonse
Dette sier Apple om AirPods Max som leveres i en rekke farger

“Lukkede hode­telefoner har blitt fullstendig omdefinert. AirPods Max er de­signet – fra innerst til ytterst – for perfekt passform og optimal akustisk forsegling, uansett hodefasong. Så du kan få rik og detaljert lyd, som river deg med og får alt til å høres bedre ut.”

“Begge øreklokkene festes til bøylen ved hjelp av en ny mekanisme som balanserer og distribuerer trykket fra øreklokkene, og som gjør det mulig å vri og flytte på den slik at hodetelefonene passer perfekt til hver enkelt bruker. Begge øreputene bruker spesialutviklet minneskum til å lage en effektiv forsegling– noe som er viktig for å kunne levere oppslukende lyd. Digital Crown – inspirert av Apple Watch – gir nøyaktig volumkontroll og muligheten til å spille av eller sette lyd på pause, hoppe over spor, svare på eller avslutte telefonanrop og aktivere Siri.”

Apple lover opp til 20 timer batterilevetid:

“AirPods Max har en batteritid på opp til 20 timer med hi-fi-lyd, tale eller videoavspilling med aktiv støyreduksjon og romlyd aktivert. AirPods Max kommer med et mykt Smart Case som setter AirPods Max i en strømsparende modus som bidrar til å spare batteri når de ikke er i bruk.”

Merk at lader og kabel ikke følger med, som jo er den nye tradisjonen til Apple.

Rammen er av rustfritt stål og “er trukket i et behagelig, mykt materiale og forener slitestyrke, fleksibilitet og komfort perfekt.”

Hva med lyden?

“AirPods Max kombinerer ekte Hi-Fi-lyd med bransjeledende Aktiv støyreduksjon for å gi deg en enestående lytteopplevelse. Hver eneste del av den spesial­utviklede høyttalerdriveren er skapt for å produsere lyd med ultralav forvrenging gjennom hele lydspekteret. Fyldige basstoner, presise mellomtoner og krystallklar diskant gir rom til hver eneste tone og skaper et luftig lydbilde.”

Videre mener Apple at:

“Høyttalerdriveren er modellert etter driverne i Hi-Fi-gulvhøyttalere, og har en magnetmotor med to neodymringer som minimerer toneforvrenging over hele det hørbare lydspekteret. Resultatet er krystallklar lyd – selv på fullt volum.”

“AirPods Max har en 40 mm Apple-utviklet dynamisk høyttalerdriver som leverer rik og dyp bass, presise mellomtoner og krystallklar, ren diskant, slik at alle toner høres godt. En ring av unike doble magnetdrivere gjør det mulig for AirPods Max å opprettholde fullstendig harmonisk forvrengning på under én prosent på tvers av den hørbare rekkevidden, selv når det er maksimalt volum.

AirPods Max er utstyrt med en Apple-utviklet H1-chip i hver øreklokke, en tilpasset akustisk design og avansert programvare, og bruker digital lyd for å levere den beste lydkvaliteten noensinne. Ved å ta i bruk alle de ti lydkjernene i chipen – som kan utføre 9 milliarder instruksjoner per sekund – leverer den digitale lyden en banebrytende lytteopplevelse med adaptiv EQ, aktiv støyreduksjon, Lydfremheving og romlyd.”

Apple oppsummerer de forskjellige lyd-funksjonene:

  • Adaptiv EQ: AirPods Max bruker adaptiv EQ til å justere lyden etter passformen og tetningen i øreklokkene ved å måle lydsignalet som leveres til brukeren, og justere lave toner og mellomtoner i sanntid – slik at lydopplevelsen gir deg alle detaljer.
  • Aktiv støyreduksjon: AirPods Max leverer oppslukende lyd gjennom aktiv støyreduksjon, slik at brukerne kan fokusere på det de lytter til. Hver øreklokke har tre mikrofoner som vender utover, for å måle lyden fra omgivelsene, mens én mikrofon på innsiden av øreklokken måler lyden som brukeren hører. Ved hjelp av digital lyd kan støyreduksjonen tilpasses hodetelefonenes passform og bevegelse i sanntid. 
  • Lydfremheving: Med AirPods Max kan brukerne bytte til Lydfremheving for å lytte til musikk og omgivelsene sine samtidig, slik at alt – selv brukerens egen stemme – høres naturlig ut mens lyden spilles av perfekt. Du kan enkelt bytte mellom aktiv støyreduksjon og Lydfremheving ved å trykke på støykontroll-knappen. 
  • Romlyd: AirPods Max bruker romlyd med dynamisk hodesporing for å plassere lyder virtuelt hvor som helst i et område – og leverer dermed en oppslukende, kinoaktig opplevelse for innhold som er tatt opp i 5.1, 7.1 og Dolby Atmos. Ved hjelp av gyroskopet og akselerometeret i AirPods Max og iPhone eller iPad kan romlyd spore bevegelsene til brukerens hode samt enheten, sammenligne bevegelsesinformasjonen og endre lydfeltet slik at den følger enheten, selv om brukerens hode beveger seg. 

AirPods Max har aktive støyreduksjon:

“For å oppfatte og blokkere uønsket lyd, bruker AirPods Max seks mikrofoner som vender utover og registrerer støy fra omgivelsene, og to som vender innover for å måle hva du hører. I tillegg gjør stråleformende mikrofoner stemmen din klar og tydelig – selv når det blåser for fullt.”

Også noe de kaller “Adaptiv EQ”:

“Adaptiv EQ tilpasser lyden etter passformen og forseglingen i øreklokkene. Mikrofoner som vender innover måler det du hører, finjusterer frekvensene i musikken og sørger for stabil og fyldig lyd som gjenskaper hver eneste tone perfekt.”

Apple har utstyrt disse med en H1-brikke

“En kraftig Apple-utviklet H1-chip i hver øreklokke, digital lydtekno­logi og avansert programvare i en akustisk form, gjør AirPods Max i stand til å skape banebrytende lytteopplevelser. Ved å bruke kraften i hver av de 10 lydkjernene i chipene, kan den digitale lydtekno­logien stenge ute uønsket støy, tilpasse lyden til passformen på øreklokkene og få filmlyd til å høres enda mer livaktig ut.”

Vi kommer tilbake med test

Apple mener at teleskoparmene de har utviklet gjør det smidig å trekke ut “og holder seg på valgt lengde for perfekt passform og fantastisk lyd.”

ITavisen kommer tilbake med test.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse