Annonse


Google vurderer å bannlyse dem helt

The Wall Street Journal melder at Google vurderer å kaste ut Chrome-utvidelsene fra InterActive Corp.

Google sier de snakker med IAC

Ifølge anklagene lover selskapets programvare mer enn hva som leveres, og det skal være snakk om ekstra reklame og visstnok også nærmest lureri i forsøk på installere ting som søkeverktøylinjer i nettleseren som genererer annonse-penger til InterActive ved bruk.

Brukere klager over installasjon av Ask.com-verktøylinjen, og at de endrer hjem-nettsiden til nettleseren. IAC skal ha kjørt reklamen også etter at Google ba dem slutte, lyder anklagene på.

Dette er noen av utvidelsene som er å finne som endel av Ask.com som eies av AIC. GamingWonderland og GetFormsOnline er allerede fjernet av Google. Ved bruk av utvidelsene samtykker man til dette.

Annonse


Stor-selskap mot stor-selskap

IAC mener på sin side at Google er monopolistiske, men Google skal ha fått nok og har allerede fjernet fem utvidelser med rykter om at samtlige forbys.

IAC mener at:

“Google har tatt hundrevis av millioner av dollar fra oss for å markedsfør og distribuere disse produktene i Chrome Store. Det er ingenting nytt her; Google bruker sin posisjon til å krympe vår nettleser-business inn i det minste hjørnet på nettet, og nå prøver de å knuse oss”.

IAC, et 25 år gammelt selskap med sete i New York, omsetter for milliarder av dollar årlig, og er å finne innenfor media-segmentet som inkluderer, Vimeo, Dotdash samt søk.

Kilder:
WSJ (betalingsmur)
Engadget
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse