Annonse


BMWs konseptbil blir virkelighet i Norge neste år

“Visjon blir til virkelighet når konseptbilen kjent som BMW iNEXT blir til den helelektriske SUV-en BMW iX”, melder BMW.

BMW iX lanseres i Norge neste år

Selskapet er svært selvsikre med ordene de bruker for å beskrive bilen:

“Det teknologiske flaggskipet ruller inn på norske veier høsten 2021 – proppet med ny og innovativ teknikk og en rekkevidde på over 600 km.”

“Produksjonen starter i Dingolfing, Tyskland til sommeren, og de første bilene kommer til Norge til høsten, med lansering i november 2021.”

Videre forklarer BMW at “BMW iX er vår neste store milepæl og overtar på mange måter stafettpinnen etter BMW i3. Der BMW i3 banet vei for bærekraftig elektrisk mobilitet i 2013, tar BMW iX denne arven videre med nye dimensjoner”. Det forklarer Marius Tegneby. Tegneby er kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge. 

Annonse
“Høyspentbatteriet har en bruttokapasitet på mer enn 100 kWh, noe som gir BMW iX en rekkevidde på over 600 km i WLTP-syklusen”

Har innebygget 5G for autopilot

“BMW iX er den første modellen fra BMW Group som er klargjort for 5G. Det åpner for rask kommunikasjon, trådløse oppdateringer og nok datakraft for autonome egenskaper.”

Samtidig er CPU-kraften kraftig oppgradert:

“BMW iX er konstruert for å behandle 20 ganger så mye data som tidligere modeller. Det betyr at man også kan behandle omtrent dobbelt så mye data fra ulike kjøretøysensorer enn hva som har vært mulig frem til nå.”

Lader til 80 prosent på 40 minutter

“Med ny ladeteknologi, kan BMW iX lynlade (DC) opp til 200 kW. Dermed kan batteriet lades fra 10 til 80 prosent på 40 minutter, mens en «lynlade-økt» på 10 minutter gir 120 km rekkevidde. Fra en 11 kW ladeboks, lades batteriet fra 0 til 100 prosent på mindre enn 11 timer.”

I 2023 vil BMW være i stand til å tilby 25 ladbare, der “minst halvparten er helelektriske:

“Fra 2020 til 2021 utvides den helelektriske BMW i-familien fra BMW i3 til BMW iX3, BMW iX og BMW i4. Med andre ord vil BMW tilby fire vidt forskjellige elbiler i løpet av 2021.

Kilde:
BMW pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse