Annonse


Så kjapt blir Telias 5G-bredbånd

Telia starter nå å tilby FWA (Fixed Wireless Access) som er trådløst 5G-bredbånd.

Telia starter 5G-bredbåndsutbyggingen i Trondheim

– Vi er veldig stolte over å være først i Norge med trådløst bredbånd med 5G. Vi opplever stor etterspørsel etter trådløst bredbånd over hele landet, og er sikre på at 5G-produktet vil være svært attraktivt for mange, spesielt kobberkunder som nå trenger nytt internett, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

– Vi begynner utrullingen i Trondheim, og vil gradvis åpne for bestilling basert på hvor i landet vi har 5G-dekning, og hvor vi opplever stor interesse fra kundene. I områder med stor interesse vil vi aktivt prioritere utbygging av 5G. 

Priser

“Trådløst bredbånd med 5G fra Telia tilbys med nedlastingshastighetene 100, 200 og 300 Mbps, med 50 Mbps i felles opplastingshastighet.

Annonse
Fast månedspris er henholdsvis 699, 799 og 999 kroner, og installasjonskostnaden er 3 499 kroner for nye og eksisterende kunder. Med produktet følger dedikert utendørs antennemottaker og markedsledende Wi-Fi 6-ruter – begge fra den anerkjente nettverksprodusenten Zyxel.”

Så kjapt blir det trådløse 5G-nettet

Telia hevder at teknologien lever stabile hastigheter:

“I første omgang tilbys nedlastingshastighetene 100, 200 og 300 Mbps, som er de raskeste hastighetene på markedet i dag. På sikt vil Telia levere enda høyere hastigheter på produktet.”

Merk at dette ikke er “hotspotting” fra mobilen, man trenger en antenne utendørs:

“Alt du trenger for å ta i bruk trådløst bredbånd er en liten utendørs antennemottaker og en innendørs ruter, som leveres når produktet installeres hjemme hos deg. Internettsignalene kommer fra nærmeste basestasjon.”

Telia skriver at produktet leveres med en WiFi 6 ruter, og om du har trådløst 4G-bredbånd allerede, kan du “enkelt oppgradere til 5G ved å bytte antennemottakeren utendørs. Den trådløse Wi-Fi 6-ruteren er allerede klar for den nye løsningen”.

Dette er status på Telias 5G-utbygging

Telia pressmelding:

“Telia har høy fart på utbyggingen av sitt nasjonale 5G-nett, og har hittil åpnet nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm. Trådløst bredbånd med 5G vil tilbys fortløpende i områder som har og får 5G-dekning. 5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet, og i løpet av neste år skal halve befolkning ha tilgang på 5G der de bor. Telia skal være først med et landsdekkende 5G-nett innen utgangen av 2023.”

– Stadig flere vil få muligheten til å bestille trådløst bredbånd med 5G i tiden fremover, og som kunde lønner det seg å velge Telia, da vi er i front på 5G-utbyggingen her til lands samtidig som vi leverer de raskeste internetthastighetene, sier Kaalen. – Vi jobber samtidig på spreng med å kunne levere et ledende TV-tilbud gjennom trådløst bredbånd, så vi vil komme med flere spennende nyheter om ikke lenge. 

Trådløst bredbånd med 5G fra Telia tilbys med nedlastingshastighetene 100, 200 og 300 Mbps, med 50 Mbps i felles opplastingshastighet. Fast månedspris er henholdsvis 699, 799 og 999 kroner, og installasjonskostnaden er 3 499 kroner for nye og eksisterende kunder. Med produktet følger dedikert utendørs antennemottaker og markedsledende Wi-Fi 6-ruter – begge fra den anerkjente nettverksprodusenten Zyxel.

Kilde:
Telia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse