Annonse


Vi reiser tilbake til 2007 og strømmet Crysis

Vi venter spent på Crysis Remastered, og for å hype opp lanseringen på Fredag, strømmer vi Crysis 2007 nå i kveld klokken 20:00

Fikk du ikke med deg strømmen, se videoen!
Følg oss gjerne på twitch kanalen vår, vi er live på Tirsdager fra 20:00

Crysis 2007 er et spill som satte spor hos mange, mye grunnet de skyhøye kravene det satte for den tids generasjon av datamaskiner.
Og det ikke uten grunn, det ser fortsatt flott ut, dersom man spiller det i dag.

“CAN IT RUN CRYSIS?”

Noe av det som gjorde at spillet krevde så mye var at Crytek fokuserte på at spillet skulle kjøre med høye gigahertz på én til to kjernede CPUer, og nå i etterkant vil nok mange klage på at spillet er elendig optimalisert.
Noe jeg ikke skal nekte på selv, spillet kjører elendig på CPUer med flere kjerner, og starter ikke med det første på dagens PC-er uten litt fikling.
Spillet var dog aldri laget med flerkjernede CPUer i tankene.

Og med tanke på at spillet hadde skyhøye krav, kom dermed utsagnet “Can it run crysis?” som også ble en meme i fremtiden, da man bygde sterkere og raskere datamaskiner.

Mange har kommet frem til diverse løsninger på å kunne kjøre Crysis på nymotens datamaskiner, blant annet med å endre navn på diverse mapper og 64-bit filer til Crysis Warhead.
Jeg søkte meg frem til en mer elegant løsning, ved å skrive inn dette i “launch options” på steam:
C:\Windows\System32\cmd.exe /C start “” /affinity FFFE “C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Crysis\Bin32\Crysis.exe” %command%
Link til kilde.

Crysis gjorde mye interessant på den grafiske fronten, med blant annet parallax mapping på bakkeplan, Screen-Space Ambient Occlusion for å skape skygger rundt objekter som var i kontakt med andre objekter, og en god del etterbehandling av bilde for å skape en unik atmosfære.

Mange av disse teknikkene brukes fast i de fleste dataspill den dag i dag, men jeg er sikker på at Crysis var et av de første spillene som gikk inn for å utnytte dette til det fulle.

Crysis Remastered er alt ute på Switch, og vi gleder oss til spillet kommer ut på de andre plattformene nå på Fredag.

Følg med på vår Twitch kanal nå i kveld klokken 20:00
https://www.twitch.tv/itavisen

Annonse