youtubebildeibilde
YouTube Premium vil snart støtte bilde-i-bilde på iPhone og iPad, men det krever altså at man betaler.

Endelig, etter alle disse år, gjør Apple og YouTube det mulig

Apple brukte all for lang tid på å fikse ting som volum- og innkommende-samtalegrensesnittet i iOS og iPadOS.

Burde vært på plass for mange år siden, også er det et annet problem…

Vi skjønner at det er viktig å ha funksjoner å by på i nye funksjoner, men ting som bilde-i-bilde på en stor iPad for svært populære video-apper som YouTube burde ha vært en greie i 2015.

Ok, nå som vi er ferdige med å gi dem en lekse, la oss være fornøyde med at, endelig, med iOS 14 så vil YouTube i 2020 klare å spille av ikke bare lyd, men bilde, samtidig som man gjør noe annet. Utrolig.

Merk at det også er støtte for 4K HDR i iOS 14, iPadOS 14 og tvOS 14 takket være Apples støtte for Google sitt eget VP9-videoformat.

Slik er bilde-i-bilde med YouTube i iPadOS 14:

…du må betale for YouTube Premium

Bilde-i-bilde har vært tilgjengelig på iPad siden iOS 9, men tredjeparter gadd aldri å implementere bred støtte dessverre.

Heldigvis kommer nå YouTube-støtten, for seere har oppdaget at visse direktesendinger på Googles video-plattform har bilde-i-bilde-støtte på iPadOS 14 og visstnok også iOS 14 (som allerede støtter dette i visser apper, også på iPhone).

Det største problemet er at lydavspilling i bakgrunnen er noe man må betale YouTube for, og dette ødelegger derfor for bilde-i-bilde også. Teit å måtte betale for noe slikt? Uten tvil, men det er det minste ikke en App Store-avgift sin feil.

Kilde:
9to5Mac