appstoresteam
Apple bør åpne opp App Store beta-testing for alle med en iPhone, og gjøre et samfunn ut av gode app-ideer i en sentralisert plattform som kan bygges inn i App Store med crowdfunding, mener ITavisen-redaktør Trond Bie i dagens kommentar.

Annonse


Om Apple gjør dette med App Store kan de knuse Android

Hva om Apple åpner App Store for beta-testing av apper, for alle?

Apple kan ikke vinne med denne strategien

Problemet de har nå er ser ut til å være umulig å løse med dagens løsning, for det er ikke bare avgiftene folk er sure på, men at Apple hele tiden har full kontroll over hva som slippes i butikken.

Hva om folkene hos Apple som tester og avviser apper i stedet for å gjøre denne jobben helt lukket, noe som også kan stagge utviklingen av helt nye typer apper, åpner opp slik at alle kan være med på prosessen?

Her må nettet komme på banen og samle all hjernekraft for å finne frem til en ny måte å gjøre app-utvikling på – en løsning forbrukere, utviklere og Apple ville ha tjent på.

Annonse
Selskapet har uansett godt av å innovere med App Store-fronten, det har ikke skjedd stort.

Hva om Apple åpner opp den lukkede prosessen, men likevel har kontroll?

Min teori om hvordan det hele kan fungere fungere, er som følger:

  1. Første versjon av appen som sendes Apples åpne beta-test-plattform må godkjennes eller avvises av en mindre gruppe personer fra Apple og App Store-utviklermiljøet
  2. Godkjennes appen kan beta-testingen utvides, og først til testere som har gitt mange gode tilbakemeldinger til andre apper.
  3. All informasjon om appen, inkludert personvernproblemer (hadde TikTok blitt oppdaget tidligere, og hva med alle appene som ble avslørt av iOS 14 i å stjele utklippstavle-data?) kan leses av alle som ønsker, litt som GitHub, men uten å avsløre forretningshemmeligheter.

Det er mange andre muligheter her, inkludert å kunne stemme opp apper på beta-listen, innebygget crowdfunding for å hjelpe en spennende app-ide med å bli virkelighet, og garantert mange andre ting jeg ikke har tenkt på. Det vil jo også være spennende å kunne følge med på utviklingen av appen man støtter fra App Store og komme med tilbakemeldinger i et sentralisert system. Sentraliserte løsninger er jo noe Apple kan gå med på.

Ved å gi Apple og tredjeparter full rett til å avvise eller godkjenne i første test-runde vil man unngå apper som er helt på viddene og som kan være ulovlige i en eller flere land.

Inviterer de verden kan de tjene enda mer penger

Vi vet ikke hva Apple har planer om å gjøre, men en backup-plan må de jo ha om de taper en viktig rettsak som skaper presedens.

Akkurat nå er strategien å gå offensivt ut i håp om å vinne i rettsapparatet. Det kan tenkes de vinner her, men en mobil-plattform uten spill-strømming og heller ikke Unreal Engine vil ikke klare å overleve i lengden.

Om Apple hadde fått til noe slikt hadde de klart å stjele et betydelig antall app-utviklere fra Android før Google vil måtte kopiere samme system og samfunn.

Det vi håper at de gjør, skissert over, er et stort prosjekt vi ikke har noen anelse om vil skje og som vil ta lang tid å planlegge – i stedet tror vi Apple endrer avgifts-strukturen og kanskje forenkler regelverket, i hvert fall i første omgang.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse