applea14x
Apple Mac-er får en oppgradert A14X-brikke. Vi regner med at denne brikken blir å finne i en kommende iPad Pro, kanskje den ryktekde med 5G.

Annonse


Apple “A14X” kan bli nesten like kjapp som Intel i9

A14X, en variant av brikkesettet som blir å finne i Mac-er med Apple Silicon på tampen av året, får helt spinnvill ytelse om man kombinerer A14-lekkasjer og inkluderer tidligere ytelsesoppgraderinger i A-serien som du ser i sammenligningene under.

Mac-er med Apple Silicon får ikke Apple A-merkevarebrikker

For å sette tallet 7480 poeng i GeekBench 5 i perspektiv, et tall som er teoretisk i skrivende stund, plasserer dette Apples nye toppbrikke nesten på samme nivå som Intel i9 9880H (over 8000 poeng).

Det er snakk om et stort hop fra A12X og A14-brikkene: fra rundt 4300 poeng til nesten 8000 poeng.

Apple skal overklokke A-serien for Mac og kalle dem noe annet

Da vi skrev variant av A14X er årsaken at Apple-kjenner Luke Miani sier at denne brikken ikke blir å finne i Mac-ene, ikke helt. Joda, brikkesettet for Mac blir basert på A14X, men det skal være snakk om ulik branding og høyere klokkehastighet for enda bedre ytelse. Med andre ord kan det tenkes den slår nevnte Intel-brikke, eller i det minste når over 8000 poeng i testverktøyet.

iPhone 12-serien får A14-brikke som ryktes å være omtrent like kjapp som A12X brukt i iPad Pro 3, altså de nest nyeste iPad Pro-

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse