canonmaze
Hackergruppen Maze holder visstnok 10TB med Canon-filer som gissel og har startet å lekke informasjon etter at Canon tilsynelatende ikke har betalt dem.

Annonse


Canon er hacket og nå lekker filene

13. august skrev vi saken om at Canon sin 10GB gratis-bildetjeneste for lagring hadde store problemer, noe som medførte at jpeg, RAW-filer og videoer forsvant.

Hackergruppen Maze sier de har “bilder” – er det kundenes?

Selskapet prøver å gjenopprette det de kan, men det ser ikke lovende ut. Nå vet vi hvorfor.

For det rapporteres er hackere som igjen har holdt et selskap sine filer som gisler med ransomware-programvare – det samme skjedde Garmin sent i juli.

Garmin betalte trolig hackerne og fikk tilbake filene sine. Det samme har ikke Canon klart eller ønsket, så nå har hackerne begynt å laste opp interne data.

Annonse
Hackerne sier de har stjålet 10TB

Vi skrev i den første artikkelen at “Canon melder at «vi kan bekrefte at ingen bilder kom på avveie som et resultat av denne hendelsen.»

Det ser ikke ut til at hackerne, en gruppe kalt Maze, har startet å legge ut private bilder, men de har lastet opp noen GB med intern informasjon fra Canon.

Filen er på 2,2GB og heter “STRATEGICPLANNINGpart62.zip”. Dette er internt kommunikasjonsmateriel, og stammer ikke fra den amerikanske delen av selskapet. Ubekreftet informasjon tyder på at sensitiv informasjon ikke har lekket, enda.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse