intelalderlake
Intel må igjen konstatere at de ikke får til å produsere nok 7 nm CPU-er av god kvalitet, og utsetter derfor disse. De nye 10 nm-brikkene i Alder Lake-serien lanseres i andre halvdel neste år.

Annonse


Intel skuffer igjen: 7 nm utsatt

Intel utsetter 7 nm. CPU-ene sine med et halvt år. Det avslørte selskapet under fremleggelsen av tallene for andre kvartal.

Intel hevder de omsider har klart å løse de største problemene

De seks månedene er ikke fra i dag av, men bygger på de opprinnelige planene.

Selskapet klarer ikke produsere nok brikker av god nok kvalitet (det er ikke kostnadseffektivt å masseprodusere dem for øyeblikket), og der er derfor ett år unna sine interne mål.

Det innebærer intet mindre at AMD kan fortsette å videreutvikle sine nm-prosesser som har kommet mye lengre enn Intels, og vil nå øke forspranget, for Intel sier at markedet ikke blir matet med 7 nm CPU-er fra dem før sent 2022 eller tidlig 2023. Ai.

Annonse
Server CPU-ene også utsatt et år

Årsaken til utsettelsen er at selskapet fant en defekt i produksjon, og at løsningen er å bygge dem andre steder.

For å gjøre det verre er også Intels første 7 nm server-CPU utsatt til 2023, flyttet fra den opprinnelige lansering i 2022.

Samtidig er det kjent at de skal bruke en tredjepartsprodusent for å produsere sine 7 nm Ponte Vecchio GPU-er (for AI-arbeid). Disse GPU-ene kommer sent neste år, eller tidlig 2022.

Hva med 10 nm? Alder Lake kommer neste år

Intel har heldigvis kommet lenger med disse, og avslører at de første i Alder Lake-serien (med big.LITTLE-design – det skal bli interessant med tanke på spill-ytelse) lanseres i andre halvdel neste år.

Disse CPU-ene er myntet på skrivebords-maskiner og blir 12. generasjon Core CPU-er, altså de mange ønsker seg til spilling.

10 nm-brikkene startet Intel å snakke om i 2015.

Disse vil kreve nye brikkesett da det er snakk om et LGA1700-socket som er nytt. Dette blir det første med DDR5 og PCIe 4.0-grensesnitt.

Så kommer ikke 7 nm., men for alle som planlegger å oppgradere er Intels vei fremover fin å være klar over, så man kan time komponentkjøp bedre.

Blir det AMD eller Intel ved neste gaming-kjøp, eller venter du på Intel 7 nm?

Kilde:
Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse