garmin
Garmins nedetid rammer mosjonister så vel som piloter.

Annonse


Holder Garmins tjenester som gissel

Garmin-ansatte sier at selskapet er utsatt for et ransomware-angrep, og at det er årsaken til at tjenestene, og service-numrene, er utilgjengelige.

Oppdatert,

Bleeping Computer sier de har snakket med noen som etterforsker Garmin-saken, og de bekrefter at det er snakk om et WastedLocker-angrep.

Skal være hacket

Påstadenene kan på nåværende tidspunkt ikke verifiseres, og Garmin sier bare de er berørte av nedetid uten å gå i detaljer om hvorfor.

Annonse
Så hvordan rammes forbrukerne av nedetiden? Garming Connect bruker-synkronisering (som synkroniserer treningsøktene) er nede, det samme er Garmins fly-tjeneste for deres pilot-navigasjonsutstyr (flyGarmin) og til og med noe produksjon i Asia.

Som om ikke det var nok, kan de ikke en gang ta telefonen, svare epost eller chatte med forbrukerne.

Det er foreløpig usikkert når selskapet klarer å få kontroll over dette, da den siste meldingen er fra i går og leser følgende. Som regel når det er tekniske problemer kan man være mer åpen rundt problemene, det hjelper også å stagge enda mer misnøye hos kundene.

Er det WastedLocker som står bak?

Om dette viser seg å være mer enn et internt teknisk problem, og at det stemmer at hackere har tatt kontroll over selskapets aller helligste informasjon, i bytte mot potensielt titalls millioner kroner, er dette selvsagt en svært dramatisk situasjon for selskapet, og en stor ulempe for brukerne, og pilotene (som ikke kan fly uten oppdatert programvare, slik er FAA-reglene i USA).

Det er WastedLocker som skal være verktøyet hackerne har brukt, om dette viser seg å stemme og Garmin har blitt utsatt for det verst tenkelige.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse