applesiliconbootcamp
Windows blir trolig ikke mulig å installere på Apples Mac-er med egne brikker.

Annonse


Nå forsvinner Windows fra Mac

Boot Camp er ikke støttet i Rosetta 2.

Ingen ekte Windows-støtte lenger med Apple Silicon

Det betyr at ARM Mac-er, altså maskinene som kommer på tampen av året med Apple Silicon, ikke vil kunne ta omstart til Windows som mange av oss har gjort i mange år takket være Base Camp. Kanskje kommer det en hack for å få det til, men fordi Apple også låser ned oppstartssektoren, også på maskinvarenivå, skal det nok endel til.

Remote Desktop blir nok løsningen for mange. Apple har avslørt det uansett kommer nye Apple-maskiner med Intel, så det er mulig å hoppe å den siste generasjonen om man krever dual-boot før det er for sent.

Vi håper ARM er verdt det

Fordelen med Rosetta 2 er at x86-programmer vil fungere på Macs med Apple Silicon, men problemet er altså ingen støtte for Windows.

Annonse
Det er heller ingen støtte for virtuelle maskin-programmer som emulerer x86, som VMWare or Parallels. De vil i så fall måtte oppdateres.

Fordelen med slike Mac-er er ikke definert av Apple i rene tall enda, men håpet er at alt blir bedre: ytelse, batterilevetid, mindre varmutvikling og muligheter for nye formfaktorer uten vifter og med effektive kjerner med god 3D-støtte.

Nå vet vi for øvrig hvorfor Apple gikk for en mindre oppgradering av iPad Pro 4-brikkesettet, for det er nemlig A12Z som driver utviklerboksen utviklere må skaffe seg for å starte overgangen.

På plass er også 16GB RAM (tenk deg det på en iPad Pro) og en 512GB SSD.

Derfor oppgraderte de så forsiktig

A12Z har en mer GPU-kjerne enn A12, og fordi det bare er en mindre oppdatering av A12, kjenner Apple denne brikken godt (den har vært i produksjon siden 2018), og er derfor perfekt som første brikke.

Om dette er brikken som kommer i de nye ARM Mac-ene i vinter, det er dog en annen sak, men nå fungerer den bra som et tidlig utviklermiljø. Vi kan ikke vente på de første testene.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse