appleiphonesalg
Det skal bli interessant å se om markedet er klare for dyre iPhone-modeller i år. Vi tror iPhone SE hjalp Apple en god del i første kvartal. Illustrasjonen viser iPhone 12-serien.

Annonse


iPhone-salget ned åtte prosent, men det er ingenting sammenlignet med Samsung

Gartners smartmobil-tall avslører at det er dårlige tider for smartmobilprodusentene.

Covid skaper problemer, men dårligere salg kan kanskje by på mer innovasjon

Vel, i det minste mobil-segmentet de opererer i, for selskapene som selger flest mobiler nå, er noen av de største teknologi-selskapene i verden og har derfor mange bein og stå på og ditto inntektskilder.

Vi håper dessuten at salgsfallet kan dytte dem til å finne på noe nytt. Heldigvis er det flere “mobiler” med to skjermer på vei, og Galaxy Z Flip er kanskje starten på en alternativ trend.

Skal det bli enda tøffere tider i årets andre kvartaler? Bilde: Gartner

Apple hadde trolig vunnet kvartalet uten covid

Når det gjelder det første kvartalet i år, er det ille for Samsung som falt med 22,7 prosent, og Apple “kun” åtte prosent fra 44,57 millioner solgte i samme periode i år, til 40,92 millioner iPhones i samme periode 2020.

Annonse
For øvrig mener analytikerne hos Gartner at Apple hadde det gjort det meget bra, hadde det ikke vært for covid – i det minste mye bedre enn konkurrentene. Vi tipper nye iPhone SE er en av grunnene takket være lav pris, men med en kraftig A13 CPU.

Huawei sliter også med 27,3 prosent nedgang, mens Xiaomi kan skryte av at de er den eneste som økte litt.

Totalt er smartmobil markedet ned med 20,2 prosent.

Kilde:
Gartner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse