wifi6e
WiFI 6E er mye kjappere enn WiFi 6, og er allerede delvis klart i USA. I Europa må standarden godkjennes først.

Annonse


WiFi 6E er ENDA kjappere, og nå kommer det til mobiler

Qualcomm har annonsert en mobil-brikke og rutere for den kjappe WiFi 6E-standarden som vi håper kommer til Norge snarest – den gjør det nemlig mulig å øke hastighetene betraktelig.

WiFi 6E er ikke godkjent i Europa enda

6E gir et enda bredere spektrum i støttede land, blant annet USA der bruken allerede er godkjent. Den nye brikken til mobiler er klare for mobilprodusentene i andre halvdel i år. Ruteren, den er allerede lansert.

De to mobil-brikkene som er annonsert heter FastConnect 6700 og FastConnect 6900. Disse har, i teorien, makshastigheter på 3Gbps og 3,6Gbps. De har begge støtte for 160MHz på 5- og 6GHz-nett.

Bilde: Wi-Fi.org

De fleste mobiler med WiFi 6E kommer i 2021

Det er foreløpig usikkert om det kommer Android-mobiler med brikken i år.

Annonse
Det er nemlig godt mulig mange av dem venter til Qualcomm baker inn støtten i Snapdragon-brikkene, om de vil ha støtte på plass med en gang, må det på plass en tilleggsmodul. Samme greia som 5G, altså.

For å gi en følelse av ytelsesforbedringen som blir mulig, for de aller fleste først neste år, når ruter-brikkene fra Qualcomm opp til 5,4Gbps som lavest hastighet og helt opp til 16 strømmer samtidig og 10,8Gbps.

Qualcomm ser sågar for seg at brikkene bruker det nye 6GHz-spektrumet for trådløst å koble enhetene sammen, for å frigjøre 5GHz-delen for kommunikasjon mellom enhetene.

Kilder:
The Verge
Wi-Fi.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse