getbredbånd
Frem til 2023 skal Telia brukee milliardbelløp på å modernisere Gets bredbåndstilbud.

Annonse


Get med Norges kjappeste bredbånd: 1 250 Mbps

Telia-eide Get lanserer nå det som er Norges kjappeste nett med på over 100Mbps.

1 250 ned, 500Mbps opp

“Det nye bredbåndsproduktet vil ha 1 250 Mbps i nedlastingshastighet og 500 Mbps i opplastingshastighet, og er det raskeste produktet som noensinne har vært tilbudt i det norske privatmarkedet. De høye hastighetene tilfredsstiller alle typer bredbåndsbehov i hjemmet, og produktet er spesielt godt egnet for husstander med mange beboere hvor det strømmes og spilles mye.”

Veiledende pris: 999 kroner. 

Fiber står for brorparten av leveransen, forklarer Telia i pressmeldingen:

“Bredbåndsproduktet er basert på Docsis 3.1-teknologien og tilbys gjennom det såkalte HFC-nettet. I dette nettet kombineres optisk fiber og koaksialkabel, men hvor fiber utgjør hovedvekten. “

Annonse
Skal utbrede frem til 2023

Det er snakk om to pakker med lik nedlastingshastighet, men også en pakke med 50Mbps opplasting i stedet for 500Mbps.

Den kjappeste linjen “Den kjappeste linjen forutsetter at man er tilkoblet et oppgradert Docsis 3.1-nettverk, og at hjemmenettet oppgraderes med nytt internettuttak, mens sistnevnte er tilgjengelig over eksisterende nettverk, uten oppgradering.”

Pressemeldingen

Get er nå i gang med en storstilt modernisering og oppgradering av HFC-nettet, hvor Docsis 3.1 skal bli den nye bredbåndsstandarden. I løpet av inneværende år og frem mot 2023 vil det bli investert milliardbeløp i moderniseringsprogrammet.

– Dette er et stort og viktig program for oss hvor vi skal investere mye i årene fremover. Gjennom programmet utvider vi hastigheten, kapasiteten og stabiliteten i dagens nett kraftig, noe vårt nye bredbåndsprodukt er et godt bevis på, sier Pål Rune Kaalen, direktør for privatmarkedet i Telia Norge. – For oss representerer denne teknologien fremtidens bredbånd.

Selve moderniseringen og oppgraderingen skjer ved å gjenbruke dagens infrastruktur. Det eneste som byttes ut hos kundene er internettuttaket i veggen, slik at man slipper graving og større inngrep i boligmassen. Det er derfor både miljøvennlig og kostnadseffektivt. Kundene får samtidig nytt og kraftig WiFi-utstyr som en del av oppgraderingen.

Over 300 000 kunder i borettslag og eneboligmarkedet landet over vil frem mot 2023 få tilbud om å gå over til den nye teknologien, og så langt har rundt 8 000 kunder blitt oppgradert.

Kilde:
Telia pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse