sømløsrobotgressklipper
Sømløs har entret robotgressklippermarkedet etter at de først startet med robotstøvsugere.

Annonse


Denne er norsk

Sømløs er en ganske ny norsk teknologibedrift som snart debuterer med en robotgressklipper.

Hanket inn over en halv millioner kroner fra Startskudd

Selskapet kontaktet oss i forbindelse med lanseringen av G1, en robotgressklipper “med skandinavisk design og siste teknologi”.

Prosjektet ble finansiert med DNB sitt Startskudd-prosjekt der alle som er interesserte i produktet kan bidra, altså som Kickstarter.

Målet ble uten tvil nådd: 100 000 var minimum, men prosjektet slo veldig an og de klarte å hente inn 545 650 kroner.

Annonse
Det er et økende marked for robotgressklippere

Sømløs har solgt robotstøvsugere med sin egen nettbutikk siden 2017 – etter å utført en markedsanalyse fant de at markedet for robotgressklippere var der.

“Vi er at startup team – hovedsakelig fra Oslo og Asker-kommune som i disse dager lanserer vårt helt nye robotgressklipper SØMLØS G1.

Bak SØMLØS står gründerne Øystein Kirknes og Andreas Haneborg som alltid hatt en sterk interesse for teknologi. Vi startet med opp Cleanroom.no i 2017 etter å ha besøkt flere elektronikkmesser i Hong Kong, og var de første i Norge til å selge Xiaomi s50 Robotstøvsugere.

Vi så tidlig at robotgressklipper markedet var i vekst, og ble dominert av noen få aktører der prisene der prisene bar preg av dette. Deretter var veien kort til teknologi byen Shenzhen i Kina der utviklingen av SØMLØS G1 startet sammen med partnere i Kina, som har over syv års erfaring med hjemmeroboter og utvikling av software.

Vi har nå lansert satstingen vår SØMLØS G1 på startskudd.no, og har fått vanvittig mye gode tilbakemeldinger fra det norske folk. SØMLØS G1 kommer inn i markedet som et friskt pust med norsk design, topp spesifikasjoner og en pris som ligger under produkter i samme klasse. Her er det ikke spart på noe, og vi har i høyeste grad prøvd å strekke oss så langt som overhodet mulig når det kommer til kravspesifikasjon- innenfor budsjettets grenser. Spesielt er det fokuset på klatreevnen, som er godt egnet for kupert norsk terreng!”

12 000 kroner nå, 14 000 kroner senere

“Etter å ha fulgt med på hva som har beveget seg i markedet, har vi i høyeste grad prøvd å strekke oss så langt som overhodet mulig når det kommer til kravspesifikasjon- innenfor budsjettets grenser.”

Prisen for G1 er under tilbudsperioden 12 000 kroner, med en senere veiledende pris på 14 000 kroner.

Utviklet i Kina

“Produktet er utviklet i samarbeid med vår partner i Kina som har over syv års erfaring med hjemmeroboter og utvikling av software. Designet er utviklet av norske og kinesiske designere. Er med andre ord et tett samarbeid hele veien. Sammen har vi hentet inspirasjons fra markedsledere spesielt i Skandinavia.”

Vi spurte dem om de har betenkligheter med å samarbeide med teknologi-selskap i Kina:

“Når det gjelder bruk av programmvare/maskinvare, er dette absolutt et aspekt vi tar seriøst. Informasjonssikkerheten både rundt rund maskinvare og programvare var et viktig kriteria ved valg av leverandører. Det sagt, var det aldri tvil om hvor produksjon og utvikling skulle foregå. Både kvaliteten og utviklingshastigheten i Kina er det få som kan måle seg med. Kina satser nå ekstremt hardt for at “Made in China” skal bli et kvalitetsstempel på lik linje med “Made in Switzerland”.

SØMLØS G1:

  • 4 blads rotasjonssystem
  • 55 DB støynivå
  • Klatreevne: 58 prosent
  • 4 ulike klippemønster
  • Arbeidskapasitet: 1000m² / 2000m²
  • Språk: Norsk, Svensk, Dansk, Finsk og Engelsk
  • Wifi og app kontroll

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse