galaxychromebook
Det er ikke mye vits med en lett maskin om den ikke klarer å holde seg våken lenge nok.

Annonse


Samsung innrømmer elendig batterilevetid: stopper etter 4 timer

Samsung Galaxy Chromebook har fått hard medfart av anmelderne på et punkt: den dårlige batterilevetiden.

Maskinen stopper ofte etter fire timer, noe som er halvparten av hva som er normalen for Chromebooks eller en hvilken som helst laptop. Elendig, uten tvil.

Galaxy Chromebook får skryt, men batterilevetiden er for dårlig

Og man vet batterilevetiden er dårlig når et stor-selskap som Samsung faktisk innrømmer det.

Det er kjipt, for maskinen har ellers mange god egenskaper som et svært pent design, kvalitets-konstruksjon, en bra trackpad, med mer.

Annonse
Galaxy Chromebook selges ikke i Norge. I USA selges den til 999 dollar (10 500 kroner).

Alt for høy oppløsning og lysstyrke for formaktoren

Problemet, ifølge Chrome Unboxed, er at maskinen, selv om den ikke har et spesielt lite batteri (49,2Wh), er at oppløsningen er alt for høy: 3840 x 2160.

Er det egentlig nødvendig med en slik oppløsning for en 13,3 tommer? Neppe. Heller 1080p og 12 timer enn 4K og fire timer.

Uansett: kombiner en AMOLED-skjerm som dette med høy lysstyrke i tillegg til å måtte gi kraft til Intels tiende generasjon Core i5 U, og man har et større problem å løse. Det er nemlig ikke nok å endre oppløsning i OS-et.

Samsung og Google undersøker

I det minste undersøker Samsung sammen med Google problemene, så de tar det seriøst.

Det er uvanlig at det i det hele tatt bekreftes så tidlig at de ser på problemet, noe som kanskje signaliserer at både Samsung og Google mener produktet er viktig nok til ikke å bli forlatt.

Det er ikke kjent nøyaktig hva selskapene skal gjøre for å løse problemet, men de bekrefter i det minste at de jobber med en løsning. Med andre ord tror vi at de vet hva de kan gjøre (mulighet til å tvinge ned oppløsningen er en tanke), så får vi se hvor mye bedre de kan gjøre produktet.

Kilde:
Chrome Unboxed

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse