Annonse


Netflix reduserer kvaliteten de neste 30 dagene

EU ber nå Netflix og andre strømmetjenester om å slutte å vise innhold i HD, i et forsøk på å forhindre at internett skal bryte sammen.

Med flere millioner mennesker i karantene, og flere land i fullstendig lockdown, er trykket på strømmetjenester stort. EU ønsker nå at Netflix og lignende tjenester kun skal tilby innholdet sitt i «standard»-kvalitet. Tanken er at dette grepet skal kunne forhindre nett-kollaps.

Oppdatert, 20:00:

Netflix har bestemt seg for å senke båndbredden de bruker med 25 prosent. Dette gjør de ved å senke kvaliteten på bildet. Nøyaktig hvor mye det er snakk om er usikkert.

Annonse
Kilde:
Reuters

Er i dialog med Netflix-sjefen

Europa-kommisjonær Thierry Breton skriver på Twitter at han har vært i kontakt med Netflix-sjef Reed Hastings angående nettopp dette. I tweeten har Breton lagt ved emneknaggen #SwitchtoStandard definition when HD is not necessary».

En talsperson for Netflix sier til CNN at Hastings og Breton vil snakke sammen igjen i dag, torsdag.

– Kommisjonær Breton er i sin fulle rett til å rette søkelyset mot viktigheten av å forsikre at internett fortsetter å fungere som normalt i denne kritiske tiden vi befinner oss i, sier Netflix-talspersonen.

Netflix påpeker at de allerede justerer kvaliteten basert på tilgjengelig nettverkskapasitet.

Zuckerberg bekrefter enorm pågang

For øvrig er det ikke bare Netflix og andre strømmetjenester som opplever gode tider. Også Facebook opplever et stort trykk.

I en samtale med journalister over telefon, uttalte Facebook-sjef Mark Zuckerberg at Facebook nå ser en «stor oppgang» i bruken av tjenesten.

Kilde:
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse