Annonse


Telenor har lansert 5G

Telenor har nå åpnet for 5G i Trondheim, Oslo og Bodø, og skryter av hastighetene på YouTube.

Oppdatert,

Telenor oppklarer 5G-dekningen:

I Oslo er det kun Spikersuppa som har dekning, og videre:

Annonse
  • Fornebu: kun Telenor bygget
  • Deler av Kongsberg
  • Deler av Elverum
  • Deler av Trondheim

Askvoll, Kvitfjell, Bodø og Svalbard kommer de på lufta i løpet et par ukers tid.

Oppdatert,

Grunnet motstridende informasjon er vi usikre på om andre byer enn Trondheim har 5G fra i dag av.

Dette er presse-teksten vi refererer til (uthevingen er vår):

  • Telenor-kunder med en 5G-enhet kan nå koble seg på fremtidens mobilnett i Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen og Spikersuppa i Oslo, i tillegg til Trondheim.
  • Telenor skal starte utbygging av 5G i Oslo, Bergen, Stavanger og Sandnes. Fremtidens mobilnett vil åpnes i disse byene i løpet av 2020.

Oslo, Trondheim, Bodø og flere steder har 5G fra i dag av

– Vi gjør nå 5G kommersielt tilgjengelig alle steder vi til nå har drevet testing. Fra og med i dag vil Telenor-kunder med en 5G-enhet kunne koble seg på fremtidens mobilnett i Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen og Spikersuppa i Oslo, i tillegg til Trondheim, sier Furberg.

Telenor også først med 5G-mobiler

– Forbrukere gleder seg til å oppleve fremtidens mobilnett, og vi er stolte over at vi kan bidra ved å tilby Telenors kunder markedets beste enheter for 5G-opplevelser. Vi er først ute i Norge med en fullstendig lineup av 5G-telefoner, og har allerede testet disse i Trondheim, med fantastiske resultater. Kundene kan definitivt glede seg til å ta i bruk fremtidens mobilnett med Galaxy S20-serien, sier Daniel Kvalheim, Technical Account Manager i Samsung Norge.

“Samsung S20 er klargjort for 5G og vil etter en programvareoppdatering i april gi full tilgang til Telenors 5G-nett. Andre modeller tilgjengelig i Norge som også støtter 5G er Huawei Mate 20X”, melder Telenor i pressemeldingen.

Kilde:
Telenor pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse