Annonse


Utviklere raser etter denne avgjørelsen

Noen ganger angrer vi oss etter et spillkjøp, men som regel er det for sent å angre seg etter at man har startet spillet. 

Slik er det ikke hvis du har kjøpt spillet gjennom GOGs spillbutikk. Denne uken ble det nemlig kjent at selskapet refunderer pengene hvis du ikke er fornøyd med et spill du har kjøpt i butikken deres.

Det spiller ingen rolle om du har spilt i én time eller 40 timer. Så lenge du ber om refusjon innen 30 dager etter kjøpet, får du pengene tilbake.

Men selv om den nye praksisen er nyttig for kundene, er situasjonen annerledes for spillutviklerne.

Annonse
Nå må GOG tåle kraftig kritikk fra utviklere, spesielt indie-utviklere, som føler seg overkjørt og utelatt fra den ferske bestemmelsen.

Selv om GOG er tydelige på at de vil monitorere bruken av refusjonsregelen nøye, for å forhindre misbruk og utnyttelse, stiller mange utviklere seg uforstående til at selskapet ikke inkluderte eller opplyste utviklerne om endringen før den trådte i kraft. Utviklerne skal ha blitt kjent med den nye praksisen i blogginnlegget GOG publiserte for offentligheten.

Mange utviklere mener at 30 dager er altfor lang tid og man ikke trenger så mange dager på å bestemme seg om man liker et spill eller ikke. Flere påpeker også at det er fullt mulig å fullføre et AAA-spill innen 30 dager.

Overfor Eurogamer forteller flere utviklere at inntektene deres sank etter at Steam introduserte sin refusjonspraksis for noen år siden. Nå er de samme utviklerne bekymret for at GOGs praksis vil redusere inntektene ytterligere.

Kilde:
Extereme Tech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse