Microsoft Cortana
Microsoft endrer fokus med Cortana.

Annonse


Se hva Microsoft gjør med Cortana nå

På et tidspunkt lå Cortana an til å kunne bli en verdig Siri/Assistant/Alexa-utfordrer, men Microsofts digitale assistent har ikke blitt den suksessen selskapet hadde håpet på.

Mister disse funksjonene

I løpet av det siste året har Microsoft endret Cortana-kursen. Der tjenesten tidligere var tilgjengelig på tvers av enheter, blir Cortana nå kun tilgjengelig i Windows 10.

Som en bieffekt av den nye kursen, mister forbrukerne flere nøkkelfunksjoner. Nå blir det for eksempel slutt på å kunne styre musikk og smarthjem-funksjoner via Cortana.

Forsvinner i april

Microsoft planlegger også å fjerne den digitale assistenten fra Launcher-appen i Android – det skjer i slutten av april. Cortana Skills forsvinner også.

Annonse
Cortana har allerede forsvunnet fra iOS og Android.

«Det neste steget i Cortanas evolusjon er å gi brukerne forbedret, sømløs produktivitet, gjennom en gratis oppdatering til den nyeste versjonen av Windows 10 i løpet av våren», sier Microsoft.

Satser på Office 365

Selskapet skal nå bruke den underliggende AI-teknologien i Cortana for å gi brukerne flere funksjoner i Office 365-tjenestene. Du kan lese mer om det på Microsofts nettsider.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse