Cortana mobil
Cortana som en egen app på mobilen er snart historie for brukere i enkelte land.

Annonse


Cortana-appen forsvinner fra iOS og Android

Microsoft har nå avslørt at Cortana-appen forsvinner i januar neste år.

I en supportartikkel på Microsofts nettsider kommer det frem at Cortana-appen fjernes i Storbritannia, Canada, Australia, Tyskland, Spania, Kina, Mexico, og India.

Cortana-appen vil imidlertid fortsette sin eksistens i øvrige markeder, enn så lenge.

«For å gjøre Cortana så nyttig som mulig, integrerer vi Cortana dypere inn i dine Microsoft 365-apper. Som en del av denne evolusjonen avslutter vi nå støtte for Cortana-appen på Android og iOS», heter det i supportartikkelen for det britiske markedet.

Annonse


En ny retning

Nyheten understreker egentlig bare det Satya Nadella uttalte tidligere i år; Microsoft-sjefen avslørte nemlig at han ikke lenger ser på Cortana som en konkurrent til Amazon Alexa og Google Assistant.

Microsoft har den siste tiden vist stadig flere tegn til å dreie Cortana mot mer businessrettede tjenester. Cortana integreres for eksempel i Outlook-appen på både iOS og Android. Slik kan Cortana e-poster for deg mens du er på farten.

«Etter 31. januar 2020 vil ikke lenger Cortana-appen på mobilen din være støttet og det kommer en oppdatert versjon av Microsoft Launcher der Cortana er fjernet», skriver Microsoft.

Kilde:
Gizmodo
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse