IPhone XR
iPhone XR ble fjorårets vinner.

Annonse


Fjorårets vinner!

Data fra analyseselskapet Omdia viser at iPhone XR var fjorårets mest populære smarttelefon. Tallene baserer seg med estimater for antall leveringer, ettersom Apple ikke oppgir offisielle salgstall.

46.3 millioner

Apple skal ha levert ca 46.3 millioner iPhone XR-enheter i løpet av fjoråret. Det er en dobling sammenlignet med 2018, da selskapet leverte 23.1 millioner XR-eksemplarer.

Men mot slutten av fjoråret lanserte Apple iPhone 11-serien. Den rakk å gjøre et byks popularitetslisten, for det skal ha blitt levert 37.3 millioner iPhone 11-eksemplarer.

Mellomklassemobiler fra Samsung sikrer pallplass

Tredjeplassen ble kapret av Samsungs mellomklassemobil Galaxy A10, med 30.3 millioner leverte enheter. Samsung A50, Samsung A20 og iPhone 11 Pro Max tok henholdsvis fjerde, femte og sjetteplassen.

Annonse


– Apple har konsekvent eid første og andreplassen i det globale smarttelefonsalget. Nå har selskapet beholdt den dominerende posisjonen i mer enn fem år, sier Jusy Hong, analytiker i Omdia.

Analytiker: – Bemerkelsesverdig

– Selskapets dominans er bemerkelsesverdig når man tar Apples prisøkning i betraktning, noe som førte til at salget sank i fjor. Ved å begrense antall modeller de tilbyr sammenlignet med sine største konkurrenter, har Apple vært i stand til å konsentrere salgene sine på noen få smarttelefoner som har bred appell, slik som iPhone XR.

Kilde:
MacRumors

Annonse