Tesla V3
Tesla åpner av en Europas første V3-superladerstasjoner i Norge.

Annonse


Tesla åpner V3 Superlader-stasjon i Norge

Tirsdag morgen skriver Tesla i en pressemelding at selskapet snart vil åpne en V3 Superlader-stasjon i Norge.

Blant de første i Europa

Selskapet har fra før mer enn 16 500 superladere spredt over hele verden, og her til lands har selskapet 61 superlader-stasjoner med til sammen 816 ladestolper.

«For å få stadig flere til å velge en elbil som sin neste bil, mener Tesla at ladingen må bli raskere. Derfor har vi videreutviklet Supercharging-teknologien vår, og er nå i gang med europeisk utrulling av tredje generasjon ladestasjoner, kalt V3», skriver Tesla i en pressemelding.

Les også: Nye Tesla-superladere til Norge i år – her finner du dem

Annonse


V3-stasjonen er lagt til Liertoppen og blir blant de første V3-stasjonene i Europa. Stasjonen vil ha 10 ladeplasser, men før sommeren skal anlegget utvides til 40 plasser. Samtlige av ladestolpene på Liertoppen er av typen V3.

«Erfaringer herfra blir et viktig datagrunnlag i utvidelsen av ladenettverket vårt fremover», skriver selskapet.

Lynrask lading

V3 Superchargere har en effekt på opptil 250 kilowatt, som betyr enda kortere ladepauser når man skal på elektrisk langtur i en Tesla. En Model 3 Long Range kan lade opptil 120 kilometer rekkevidde på fem minutter på en V3 Supercharger. Tesla forventer at en typisk ladeøkt vil vare i ca 15 minutter.

«V3 Supercharging representerer et stort teknologisk fremskritt, og de europeiske V3-stasjonene vil kun ha CCS-kontakt. Model S og Model X-eiere vil fortsatt kunne bruke de nye laderne med CCS-adapteret. Med V3 Supercharging styres kapasiteten mellom ladestolpene intelligent av ett eller flere kabinetter som hver har 1 megawatt makseffekt. Dermed er det slutt på effektdeling mellom to og to stolper, og kunden trenger ikke lenger å tenke på hvilken ladeplass som bør velges for best mulig effekt».

For Tesla-kunder som ikke har Supercharging inkludert, koster Supercharging 1,70 kr per kWt på alle våre stasjoner i Norge.

Kilde:
Tesla (Pressemelding)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse