Huawei Mate Xs kommer til Norge i slutten av mars med en utsalgspris på 24 995 kroner.

Annonse


Vi har kjent på Huawei Mate Xs til 25 000 kroner

Vi skulle vært i Barcelona på Huawei’s pressekonferanse, men som kjent ble MWC 2020 avlyst på grunn av Covid-19-viruset.

Likevel holdt Huawei en pressekonferanse i Barcelona mandag, der de viste frem en ny utgave av deres brettbar telefon, nytt nettbrett, nye laptoper og en neve med WiFi-produkter.

Vi var på Huawei Norges lokale strømming av pressekonferansen i Oslo og fikk kjenne på de nye produktene.

Flipp eller flopp?

Aller mest spennende er kanskje den nye versjonen av Huawei Mate X, som denne gangen faktisk kommer til det europeiske markedet. Fjorårets lansering kan nok sies å ha vært noe prematur og selskapet klarte ikke å holde løftet om høstlansering i Europa. Denne gangen virker de mer klare.

Annonse


Huawei’s brettbare løsning.

Spesiell skjerm

Utad ligner Huawei Mate X på sin forgjenger, men skjermen skal ifølge selskapet, tåle mer enn tidligere. Den består av fire lag: To lag film bestående av en fleksibel polymerstruktur, OLED-skjerm og en mykere plastfilm under der igjen. Materialet som er brukt skal være tre ganger dyrere enn gull og 30% hardere enn titan.

Dette kan man bli vant til

Skjermen kjennes litt rar og myk ut, plastikkaktig i forhold til Galaxy Z Flip som faktisk har en form for glass i skjermen. Likevel tror jeg at jeg absolutt kan bli vant materialet, for det har noe tiltalende over seg. Spørsmålet er nok heller hvor robust det er. Sammenbrettet kjennes det ut som at skjermen strammer seg og blir flatere og hardere. Huawei har også redesignet hengselet i bretten som skal tåle mer enn forrige generasjon.

Det føles merkelig, men fint å brette telefonen.

Tiltalende design

Dette er den av de brettbare telefonene på markedet som er tynnest i sammebrettet tilstand, med en tykkelse på kun 11mm.

Brettet ut er skjermen på 8″ og har en oppløsning på 2480 x 2200 pixler. Prosessoren oppgraderes fra Kirin 980 til 990 og har 5g. Batterilevetiden skal være 21% bedre og med 45W hurtiglading lades batteriet opp til 85% på bare 30 minutter.

Stiv pris

Telefonen har et firekamerasystem fra Leica med et hovedkamera på 40mp, et teleobjektiv på 8mp og en 16mp ultra vidvinkel.

I tillegg har den et ToF dybdekamera og 4500mAh batteri. Mate Xs kommer i butikkene i slutten av mars og vil koste intet mindre enn 24 995 kroner.

Huawei Mate Xs spesifikasjoner

 • HUAWEI Kirin 990 5G prosessor
 • GPU: 16-Core Mali-G76
 • NPU
 • 8G RAM og 512gb lagring
 • Utbrettet oppløsning: 2480 x 2200
 • Sammenbrettet oppløsning: 2480 x 1148
 • Leica Quad Camera:
  – 40mp standard vidvinkel objektiv, f/1.8
  – 16mp ultra vidvinkel, f/2.2
  – 8mp teleobjektiv, f/2.4, OIS
  – TOF infrarødt avstandsmålingskamera
 • 4500mAh batteri
 • 55W hurtiglading

MatePad Pro 5g

Huawei lanserte også deres nye flaggskip innen nettbrett. MatePad Pro har en 10,8” skjerm og kan skilte med verdens beste skjerm/ramme – forhold på nettbrett med hele 90%. Nettbrettet er svært nett med sin beskjedne tykkelse på 7,2mm, kjører på samme prosessor som Mate Xs, Kirin 990 og kommer med 5g. I tillegg kommer nettbrettet med fire høytalere for en større lydopplevelse og intet mindre enn fem mikrofoner for blant annet støy-kansellering for opptak og videosamtale, og retningsstyrt lydopptak.

Sammen med nettbrettet lanserer Huawei et nytt magnetisk tastatur som klikkes på. Ifølge Richard Yu er dette tastaturet “really cool”. De lanserer også en penn som man ifølge Yu kan gjøre “alt” med. “You can do anything”, sa Yu mens han tegnet et hjerte på MatePaden. Nettbrettet kommer i fire farger, blant annet i vegansk lær. Paden blir tilgjengelig fra april 2020.

Med mer

Huawei lanserte også ny MateBook X Pro, ny 5G produktserie, ny smart router og flere WiFi-produkter.

Bortsett fra Huawei’s egne pressebilder er alle bildene i artikkelen tatt med Samsung Galaxy S20 Ultra.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse