Annonse


Den nye mellomklasse-favoritten?

Sony skulle egentlig vise frem nye telefoner under årets Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, men på grunn av COVID-19-utbruddet ble messen avlyst.

Det har imidlertid ikke stoppet Sony fra avduke to nye Xperia-modeller gjennom en pressemelding.

Den ene telefonen heter Xperia 10 II. Den kan blant annet friste med en 6″-OLED-skjerm (1080p) i størrelsesforhold 21:9.

Xperia 10 II er en mellomklassemobil der underholdning står i fokus.

Annonse


– Sony rokker ved utvalget av de bedre mellomklassemobilene med Xperia 10 II, ved å by på mer Sony-teknologi enn noen gang tidligere. Xperia 10 II har en slank og lett design, og er den perfekte smartmobilen for underholdning på farten, takket være vår nye, brede OLED-skjerm i 21:9-format som er fantastisk å se på, sier Masato Nakano, Pan-European Mobile Business Head.

Sony skryter av at skjermteknologien er den samme som finnes i BRAVIA-TV-er. Ifølge selskapet leveres OLED-panelet med videobildeoptimalisering, noe som betyr at medieinnhold kan nytes med dypere sortnivå og livlige farger.

Smart multitasking

21:9-formatet byr ellers på flere unike brukeropplevelser som er eksklusive for Sony, slik som flervinduvisning, hvor du kan ha to skjermbilder eller apper oppe samtidig for effektiv multi-tasking. I tillegg er det en mulighet for å bytte enkelt mellom sist brukte- eller anbefalte apper, noe som gir en bedre brukeropplevelse med den nye flervindu-funksjonen. Side Sense gir i tillegg enklere tilgang til din favoritt-apper med et enkelt tommeltrykk.

Kamera

Xperia 10 II er utstyrt med tre kameraer på baksiden, med henholdsvis en 12 MP-linse og to 8 MP-linser. Kameraene har den samme brennviddekombinasjonen som Xperia 1, altså ekstra bred vidvinkel (16mm), vidvinkel (26 mm) og telefoto (52mm).

Sony kan kamerateknologi, og selskapet lover at også den nye Xperia-modellen kan ta vakre bilder. Xperia 10 II skal blant annet ha bedre fargegjengivelse og et nattmodus som sikrer bedre bildekvalitet under forhold med lite lys.

Vanntett

Xperia 10 II er IP65/IP68-sertifisert, noe som betyr at den er vann- og støvtett. Skjermen benytter seg av Corning Gorilla Glass 6.

Smart batterilading

Hva med batteriet? Det er på 3,600 mAh og skal ha god levetid takket være en funksjon kalt Battery Care. Denne funksjonen sørger for å lade opp telefonen til 90 prosent, før den venter og lader opp til 100 prosent rett før du våkner om morgenen. Telefonen bruker også Xperia Adaptive-lading, som skal sørge for at batteriet aldri blir overbelastet.

Kan koble til hodetelefoner med kabel

Telefonen kommer med Qualcomms Snapdragon 665-brikke, så du kan forvente pålitelig ytelse og rask tilkobling, ifølge Sony.

Nevnte vi 3,5mm-inngangen? Joda, Xperia 10 II har det også.

Prisen

Xperia 10 II kommer til Norge i april 2020 og leveres i enten svart eller hvit. Den leveres med Android 10 forhåndsinstallert.

Veiledende pris er 3490 kroner.

Xperia 1 II – det nye flaggskipet

Sony lanserer et nytt flaggskip med sin Xperia 1 II-modell. Den kan skilte med følgende nøkkelfunksjoner:

  • 6,5″ 4K OLED HDR-panel
  • Kamera som er utviklet i samarbeid med Sonys Alpha-ingeniører, med en trippellinse med ZEISS-optikken kalibrert spesifikt for Xperia med 3D iToF. Du kan filme i 4K med 60 bilder i sekundet, eller 2K med 120 bilder i sekundet.
  • Autofokus-teknologi gir deg 20 bilder i sekundet med kontinuerlig fotografering med AF/AE-kalkuleringer 60 ganger i sekundet og sanntids Eye AF for både mennesker og dyr.
  • Cinematography Pro «powered by CineAlta» kan ta opp i ulike bildefrekvenser, og gir deg langt fler manuelle måter å utnytte de kinematografiske opplevelsene dine med kameraet.
  • 21:9 Cinema Wide-format med 6,5-tommers 4K HDR OLED-skjerm6 som leverer enestående fargegjengivelse med «Creator mode» «powered by CineAlta».
  • Å se på film med Dolby Atmos®-lyd som er justert i samråd med Sony Pictures vil gi deg en «multidimensjonell og omsluttende lydopplevelse».
  • Lydkvaliteten blir som artistene ønsket seg etter samarbeid med Sony Music Entertainment. Ekte stereo fronthøyttalere og den nye 360 Reality Audio gir en unik lydopplevelse.
  • Neste generasjons 5G-tilkobling med Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform, med høykapasitets batterier med 4000mAh og trådløs lading for optimal fart og ytelse.

Dette er altså Sonys første 5G-flaggskip.

– Sony er unike i form av å ha en så differensiert portefølje i 5G-æraen som beriker kreative prosesser enda mer. Xperia med 5G tar mobilopplevelsen til det neste nivået, hevder Mitsuva Kishida, President for Sony Mobile Communications.

Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G og Snapdragon X55 5G Modem-RF-systemet gir deg muligheten til å spille, håndtere ulike oppgaver samtidig og koble deg til nettet raskere enn noen gang med en økt ytelse og 25% raskere CPU og GPU enn den forrige modellen. 

Stort batteri

Det store batteriet, som er på 4000 mAH, støtter hurtiglading som kan lade opp batteriet 50 prosent på 30 minutter. Telefonen støtter også rask Qi-lading for lading på farten. Også denne modellen kommer med Battery Care-funksjonen som vi nevnte lenger opp i saken.

Xperia 1 II kommer med vanntett-standarden IP65/68 og Corning Gorilla Glass 6 på begge sider.

RAM og lagring

Xperia 1 II kommer ellers med 8 GB RAm, 256 GB lagring og støtte for to nano-SIM-kort. Du kan også utvide lagringsplassen med et microSD-kort på opptil 1 TB hvis du ønsker det.

Telefonen kommer i svart og lilla med Android 10, og blir tilgjengelig i Norge fra juni 2020. Prisen er foreløpig ikke offentliggjort, men det vil trolig bli rundt 10 000 kroner eller noe høyere.

Kilde:
Sony

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse