HTC Vice Cosmos
HTC trakk i dag sløret av fire nye produkter.

Annonse


Her er de nye HTC-hodesettene

HTC møter sterk konkurranse av Facebook (Oculus Quest) og Valve (Valve Index). I et forsøk på å appellere til både gamle og potensielt nye VR-kunder, har HTC nå avslørt at det kommer flere nye hodesett på markedet.

Hodesettene heter Vive Cosmos, Vive Cosmos Play og Vive Cosmos Elite. Hodesettene befinner seg på hver sin side av prisskalaen.

Samtlige av de nye produktene er modulære, noe som betyr at du i ettertid kan oppgradere opplevelsen din hvis du finner ut at modellen du kjøpte hadde for begrenset funksjonalitet. Du kan for eksempel kjøre en ny ansiktsplate med ekstra sensorer og feste dem på Play-hodesettet, eller du kan legge til nye kontrollere.

Cosmos Play

De nye hodesettene, som krever tilkobling til PC, har ulike spesifikasjoner, derav også en stor prisforskjell. Cosmos Play har fire kameraer, i motsetning til de seks kameraene som finnes på de andre Cosmos-hodesettene.

Annonse


Du får imidlertid fortsatt innsiden-ut-sporing, så du behøver ikke å koble til eksterne sensorer i rommet. HTC hevder at Play egner seg best for følgende spill og apper. Vivesport Video, Angry Birds VR: Isle of Pigs, The Curious Tale of the Stolen Pets og A Fisherman’s Tale. Selskapet hevder også at bedrifter og museumer kan dra nytte av Vive Cosmos Play på grunn av enkelheten og den rimelige prisen.

Cosmos Play koster 599 euro, rundt 6 000 kroner, og kommer i butikkhyllene iløpet av andre kvartal i år.

Vice Cosmos

Dette er HTCs nye flaggskip og er en oppgradering av originale Vive. Den har seks sensorer og to kontrollere. Koster rundt 6 500 kroner.

Vive Cosmos Elite

Selv om Cosmos blir ansett som det nye flaggskipet, er det Cosmos Elite du skal vurdere hvis du ønsker den aller heftigste opplevelsen.

Den kommer blant annet med en ekstern ansiktsplate, to eksterne sporingsenheter og to Vive-kontrollere. Ifølge HTC er Vive Cosmos Elite bygget for spill som krever presisjon. Selskapet nevner både Pistol Warp, Supershot, Audica og Battlewake som eksempler.

Den eksterne ansiktsplaten lanseres for øvrig globalt som et frittstående tilleggsutstyr i andre kvartal for 199 dollar, altså i underkant av 2 000 kroner.

The Vive Cosmos Elite bundle will retail for $899 USD and be available later in Q1

Cosmos Elite koster 999 euro, rundt 10 000 kroner, og blir dermed et av de dyreste hodesettene på markedet. Denne modellen kan forhåndsbestilles 24. februar og lanseres i mars.

Vive Cosmos XR

Å si at Cosmos Elite er den heftigste er kanskje en sannhet med modifikasjoner. Cosmos XR, som også ble annonsert i dag, er nemlig den kraftigste av dem alle. Men den er ikke myntet på gamere, istedenfor retter den seg mot utviklere. Det er nemlig et Mixed Reality-hodesett, noe som betyr at den tilbyr både AR og VR. Den lar deg blant annet vise AR-elementer som et lag på toppen av virkeligheten. Skal man sammenligne Cosmos XR med et annet hodesett må det nesten bli Microsoft HoloLens.

Pris er ikke offentliggjort, men HTC sier den blir tilgjengelig i en utviklerversjon iløpet av andre kvartal 2020.

Viste frem konsept-hodesett

I tillegg til de ovennevnte produktene, trakk HTC også sløret av et nytt prosjekt kalt Project Proton. Dette er HTCs konsept-hodesett som bruker mikroskjermer istedenfor de vanlige skjermene som finnes i andre HTC-hodesett. Skjermene er små som mynter, men med riktige linser får man et hodesett som er mye mer kompakt enn tradisjonelle hodesett.

HTC hevder at disse «føles ut som briller» når du har dem på. Vi må innrømme at vi synes de ser litt for store ut til å oppfylle den følelsen, men vi har ikke prøvd dem, så det er for tidlig å si. Selskapet hevder for øvrig at Proton har 6DoF-sporing.

Ellers er det mulig å skimte to kameraer på fronten, noe som sannsynligvis er for sporing.

Fun fact: HTC skulle egentlig vise frem dette hodesettet under årets Mobile World Congress, men som kjent ble messen avlyst på grunn av virusepidemien.

Kilde:
HTC (Pressemelding)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse