Apple AirPods
Apple-produksjonen er kraftig påvirket av koronaviruset.

Annonse


Apple flytter deler av produksjonen ut av Kina

På grunn av COVID-19-utbruddet i Kina er Apples produktproduksjon sterkt påvirket. Mange av fabrikkene som produserer AirPods, Mac, iPad, Apple Watch og iPhone har i lengre tid måttet holde stengt.

Flytter over til Taiwan

Nå tar selskapet grep for å ha en bedre sjanse til å kunne opprettholde produksjonsnivået. Ifølge Taiwan News, som siterer Digitimes, har Apple startet prosessen med å flytte deler av produksjonen ut av Kina og over til Taiwan.

Det er estimert at minst en tredjedel av Kinas produktslinjer vil holde stengt i hele årets første kvartal. Apple, Foxconn og andre giganter har håpet på å kunne sette i gang produksjonen for fullt innen utgangen av februar, men det er trolig ikke realistisk at det skjer.

Dog bør det nevnes at Apple nå åpner flere av butikkene sine i Kina. 14. mars åpnet fem av butikkene, mens 19. februar vil ytterligere 10 åpne.

Annonse


Ny iPhone i mars?

Spørsmålet er nå om Apple får satt i gang produksjonen raskt nok til at iPhone SE 2/iPhone 9 ikke blir forsinket. Selskapets «billig»-iPhone ventes lansert i mars, potensielt sammen med flere produkter, inkludert ny iPad, hodetelefoner og AirTags.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse