Jetpack
Her flyr Vince Reffet i 241 km/t med en jetpack.

Annonse


Sjekk den farten!!

Galingene i Jetman Dubai har nå nådd en viktig milepæl med sin spesialdesignede jetpack.

Selskapet demonstrere fredag hvordan en av deres jetpack-«piloter» kunne lette fra bakkenivå, og gå over til å fly bortover i en ekstremt høy hastighet.

Piloten, Vince Reffet, så nesten ut som Iron Man da han lettet fra rullebanen ved Skydive Dubai i De forente arabiske emirater.

Du kan se den nervepirrende flyturen i videoen under:

1 km over bakken på 30 sekunder

Ifølge Jetman Dubai er jetpack-en konstruert ved hjelp av en karbonfiber-basert wingsuit. På wingsuiten er det fire mini-jetmotorer som er i stand til å løfte piloten mer enn 1 km opp i lufta på bare 30 sekunder.

Annonse


Under fredagens flytur var piloten i lufta i tre minutter, og nådde hastigheter på 241 km i timen. Han skal ha vært over 1 800 meter over bakken på det høyeste.

Uten fallskjerm neste gang

Piloten sørget også for å utføre akrobatikk i luften – han både rullet og gjennomførte en loop. Til slutt utløste piloten en fallskjerm som fraktet ham trygt ned til bakken.

– Vi er så glade for at vi har oppnådd denne utrolige flyturen. Det er et resultat av ekstremt hardt teamarbeid, der hvert eneste steg genererte store resultater. Alt var planlagt ned til det minste sekund og jeg er i ekstase over fremgangen vi har hatt, sier Reffet i en uttalelse.

Selskapets neste store mål er å gjennomføre en lignende flytur uten fallskjerm.

Kilde:
Gizmodo

Annonse