Motorola Razr
Motorola Razr er en vanskelig telefon å reparere (og demontere).

Annonse


Praktisk talt umulig å reparere

Nylig lanserte Motorola sin Razr-telefon – en modernisert utgave av den legendariske Razr-modellen fra 2004.

Veldig mye lim

Razr anno 2020 har en brettbar skjerm og en relativt stiv pris (15 000). Men kunder bør være oppmerksom på at telefonen er et komplekst stykke teknologi som ikke nødvendigvis lar seg reparere hvis noe blir ødelagt.

iFixit, som spesialiserer seg på å demontere forbrukerprodukter, gir Motorola Razr en reparasjonsscore på 1 av 10. Lavere er det nesten ikke mulig å komme. Hvorfor er den så vanskelig å reparere? Det handler både om kompleksiteten og det faktum at Motorola bruker veldig mye lim.

Støv og skitt kan trenge seg inn

Nettstedet påpeker også at demonteringen avslører at det finnes små mellomrom mellom telefonens hengsel og skjermen. Disse åpne områdene gjør at brettemekanismen blir eksponert og fort bli en magnet for støv og skitt. Nettopp dette var også det største problemet med den originale Galaxy Fold-enheten, som ble utsatt fordi det samlet seg uønskede partikler under skjermen.

Annonse


Å fjerne batteriet på Razr-telefonen er også risikofylt, ifølge iFixit, fordi batteriet er festet til skjermen. iFixit kaller Razr for «den mest kompliserte telefonbaserte maskinen» de noensinne har demontert.

iFixit er ikke den første aktøren som har demontert Razr. Tidligere i februar kom YouTube-kanalen PBKreviews frem til samme konklusjon, altså at telefonen er svært vanskelig å reparere.

Motorola Razr er for øvrig en brettbar mellomklassemobil (når det gjelder spesifikasjoner) som koster 15 000 kroner. Telefonen selges foreløpig ikke i Norge.

Kilde:
iFixit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse