applearcade
Apple har aldri tatt gaming på alvor som Microsoft, og spillene på Apple Arcade krever ikke en maskin til 5000 dollar for å fungere.

Annonse


Kan Apple komme til å gjøre det utenkelige?

Det er avslørt referanser til en rekke AMD APU-er i macOS 10.15.2 beta 1.

AMD-referanser i ny macOS beta

Blant annet nevnes det APU (Accelerated Processing Unit; altså CPU og GPU på samme brikke)-er som Picasso (12 nm. – Zen+ CPU og Vega GPU), Raven (som kom først for et par år siden), Renoir (7nm Ryzen 4000 APU med Zen 2) og Van Gogh (Navi 21/23 RDNA2 iGPU).

Apple bruker allerede AMD som GPU-leverandør til utvalgte MacBook Pro, iMac Pro og Mac Pro-maskiner.

applemacbook
Alt kan skje, men en MacBook Gaming eller iMac Gaming siktet inn på e-sport, til 45 000 kroner, er noe av det minst sannsynlige Apple-ryktet vi har hørt på lenge. Det som dog kan skje, er en MacBook med AMD CPU og GPU.

Visstnok skal det være snakk om en alt-i-ett-maskin, som en iMac, eller en stor MacBook Gaming.

Annonse


Prisen skal visstnok være på hele 5000 dollar (46 400 kroner). Apple skal ha sikret kontrakter med en rekke partnere før lanseringen av maskinen, dette inkluderer Quanta, TSMC, Hongzhun, Kecheng og Liangwei.

MacBook Gaming eller iMac Gaming? Neppe

Så vi har denne interessante avsløringen, som er interessant nok i seg selv (AMD CPU i en Mac), men så er det også det faktum at det rapporteres fra Taiwan at Apple skal avduke en kraftig gaming Mac på årets WWDC og at den siktes inn mot e-sport-markedet. Dette er noe av det minst sannsynlige vi har hørt, men at det lanseres nye maskiner der alt er fra AMD, det kan skje.

Sprøtt, vi vet, men det hadde jo vært veldig moro om Apple endelig ble med. Vi tviler på at det skjer, men liker å bli overrasket.

Kilder
Economic Daily News

Annonse