Google Nearby Sharing
«Nearby Sharing» lar Android-brukere deler filer raskt og enkelt.

Annonse


Her har de klart å få den nye Android-funksjonen til å fungere

Apple-kunder har i flere år hatt tilgang til AirDrop, en tjeneste som lar brukere av iOS- og macOS sende filer til hverandre på en rask og enkel måte.

Tidligere denne uken ble det avslørt at Samsung jobber med noe lignende gjennom en funksjon kalt «Quick Share». Samsungs AirDrop-klone forventes nå å bli lansert samtidig som Galaxy S20-serien avdukes 11. februar.

Se Nearby Sharing i aksjon

Men Google vil også være med på moroa. Det har vært kjent en stund at Google også jobber med en AirDrop-lignende tjeneste for Android-brukere. Googles løsning – først kjent som Fast Share – nå kjent som Nearby Sharing – har nå dukket opp i en «hands on»-video publisert av XDA-Developers.

Nettstedet har allerede demonstrert at verktøyet fungerer. Gjennom Nearby Sharing, som fortsatt er under utvikling, klarte XDA Developers-folkene å sende bilder og video mellom en Pixel 2 XL og en Pixel 4-telefon.

Annonse


Bluetooth, ikke NFC

Mange Android-brukere husker kanskje Android Beam, en tjeneste som også lot brukere sende filer seg i mellom. Men der Beam fungerte via NFC-teknologien, benytter Nearby Sharing seg av Bluetooth. Som en konsekvens av dette slipper du å holde enhetene tett inntil hverandre for å sende filer.

Nearby Sharing kan, når funksjonen er lansert, aktiveres fra Androids meny for hurtiginnstillinger.

Merk deg at du kan begrense hvem som kan sende filer til deg, hvis du ønsker det. Du kan også velge at telefonen får tillatelse til å bruke mobildata for å sende filer.

Når Google lanserer Nearby Sharing vites ikke, men se ikke bort i fra at selskapet annonserer en dato under I/O-konferansen 12. mai.

Kilde:
XDA Developers

Annonse