jeff-bezos
Jeff Bezos sin mobiltelefon skal ha blitt utsatt for et angrep i 2018 – The Guardian kobler det opp mot den Saudi-Arabiske kronprinsen.

Annonse


Saudi-Arabia nekter beskyldninger om Jeff Bezos-hacking

The Guardian har publisert en rapport der det antydes at Amazon-sjefen Jeff Bezos ble utsatt for et hackeangrep gjennom WhatsApp kort tid etter en middag med den saudiarabiske kronprisen, Mohammed bin Salman.

Bilder og meldinger ble lekket noen måneder senere

Hendelsen skal ha funnet sted 2018 og forbindes med en melding sendt fra kronprinsen til Bezos som inneholdt en videofil. Forut for dette skal de to hatt en vanlig samtale med “uskyldige” meldinger.

I ettertid er det påpekt av ikke-navngitte eksperter at videofilen svært sannsynlig inneholdt skadevare som tillot overføring av store mengder data fra Amazon-grunnleggerens telefon.

Det finnes ikke noen bevis på hva som ble overført og hvorvidt kronprinsen var personlig involvert utover det som går frem, men opplysningene gir grobunn for spekulasjoner ettersom National Enquirer få måneder etter endte opp med private bilder og meldinger sendt fra Amazon-sjefen til elskerinnen hans.

Annonse


Saudi-Arabia nekter

I tidslinjen finner man også drapet av den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi som i kombinasjon med lekkasjene av de private meldingene og bildene førte til et kjølnet forhold mellom Amazon med Bezos i spissen og Saudi-Arabia.

Saudi-Arabias amerikanske ambassade nekter enhver forfatning med hackerangrepet og understreker på Twitter at de ønsker en etterforskning i saken for å komme til bunns i det.

Kilde:
The Verge