Tesla granskning
Etter flere hendelser der Teslaer skal ha akselert plutselig og skapt farlige situasjoner, vurderer amerikanske trafikkmyndigheter å granske selskapets biler.

Annonse


Gransker Tesla etter rapporter om «plutselig akselerasjon»

Amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) kunngjorde fredag at skal sette i gang en formell granskning som involverer 500 000 Tesla-biler etter at bileiere har rapportert om plutselig, utilsiktet akselerasjon.

Granskningen skal omfatte Model S-biler som er produsert mellom 2012 og 2019, Model X-biler som er produsert mellom 2016 og 2019, samt Model 3-biler som er produsert mellom 2018 og 2019.

Skulle parkere – plutselig akselererte bilen

NHTSA skal ha mottatt 127 forbrukerklager som involverer 123 unike biler. Det er meldt om 110 ulykker og 52 skader, ifølge NHTSA. Gjengangeren i disse klagene er at bilene plutselig har akselerert, både i trafikken, men også når sjåførene er i ferd med å parkere.

I en av klagene forteller en Tesla-sjåfør at hans Model S 85D 2015-modell var låst og ikke bruk da bilen plutselig bykset avgårde og krasjet inn i en parkert bil. En annen opplevde angivelig at bilen akselererte på egen hånd da sjåføren skulle rygge seg inn på en parkeringsplass ved en barneskole i Avondale i Pennsylvania.

Annonse


NHTSA skal nå forsøke å finne ut om disse hendelsene kan skyldes teknisk feil.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse