Denne robotfuglen bruker ekte fjær fra en død due

Robotdue fjær
Forskere bygget en duerobot.

I takt med at droner blir stadig mer utbredt i verden, bruker forskere mye tid på undersøke hvordan flyveegenskapene kan forbedres.

For å kunne utvikle bedre droner i fremtiden, kan forskere hente inspirasjon fra fugleverden. Et forskerteam fra Standford-universitetet Lenktink Lab har nå bygget en robotdue kalt PigeonBot.

Roboten, som bruker fjær fra ekte duer, kan både bøye, utvide og endre formen på vingene sine.

Annonse

Smidigere droner

Ved å bruke desginprinsipper fra fuglevinger kan fremtidens flyvende roboter bli flinkere til å manøvrere i lufta. En robot med fuglevinger vil for eksempel kunne ta krappere svinger og navigere under tøffe værforhold.

– Fugler kan på et dynamisk vis forandre formen på vingene under flyving. Hittil har ingen helt forstått hvordan de får til dette, skriver forskerne i studien som nå er publisert.

For å undersøke hvordan fuglenes vinger kan være så versatile som de faktisk er, brukte forskerne døde due. Undersøkelsene viste at vinkelen på duenes «håndledd» og finger avgjorde plasseringen til fjærene. Ved å bevege på leddet og fingeren kan duene tilpasse vingene etter forholdene.

Forskerne brukte funnene for å bygge en fjernstyrt robotdue som benytter seg av ekte fjær. Nå skal forskerne bruke robotduen for å analysere hvordan den flyr. Det ultimate målet er altså å bruke denne kunnskapen til å bygge bedre droner.

Kilde:
Science News

Annonse
Annonse