Robotdue fjær
Forskere bygget en duerobot.

Annonse


Denne robotfuglen bruker ekte fjær fra en død due

I takt med at droner blir stadig mer utbredt i verden, bruker forskere mye tid på undersøke hvordan flyveegenskapene kan forbedres.

For å kunne utvikle bedre droner i fremtiden, kan forskere hente inspirasjon fra fugleverden. Et forskerteam fra Standford-universitetet Lenktink Lab har nå bygget en robotdue kalt PigeonBot.

Roboten, som bruker fjær fra ekte duer, kan både bøye, utvide og endre formen på vingene sine.

Smidigere droner

Ved å bruke desginprinsipper fra fuglevinger kan fremtidens flyvende roboter bli flinkere til å manøvrere i lufta. En robot med fuglevinger vil for eksempel kunne ta krappere svinger og navigere under tøffe værforhold.

Annonse


– Fugler kan på et dynamisk vis forandre formen på vingene under flyving. Hittil har ingen helt forstått hvordan de får til dette, skriver forskerne i studien som nå er publisert.

For å undersøke hvordan fuglenes vinger kan være så versatile som de faktisk er, brukte forskerne døde due. Undersøkelsene viste at vinkelen på duenes «håndledd» og finger avgjorde plasseringen til fjærene. Ved å bevege på leddet og fingeren kan duene tilpasse vingene etter forholdene.

Forskerne brukte funnene for å bygge en fjernstyrt robotdue som benytter seg av ekte fjær. Nå skal forskerne bruke robotduen for å analysere hvordan den flyr. Det ultimate målet er altså å bruke denne kunnskapen til å bygge bedre droner.

Kilde:
Science News

Annonse