FBI
FBI har allerede tilgang til verktøy som muliggjør uthenting av data fra låste iPhone-enheter.

Annonse


FBI hacket iPhone 11 Pro Max

Den siste tiden har både Donald Trump, FBI og flere advokater forsøkt å presse Apple til å låse opp telefonene som tilhørte mannen som angrep en militærbase i Pensacola 6. desember i fjor.

Men skal vi tro Forbes er FBI allerede i besittelse av et verktøy som kan hente ut data selv om telefonen er låst.

Avslørt av ransakelsesordre

Forbes har skaffet til veie en ransakelsesordre som viser at FBI nylig brukte et verktøy kalt GrayKey for å hente data fra en iPhone 11 Pro Max.

Den aktuelle iPhone-enheten tilhørte en mann ved navn Baris Ali Koch. Koch er tiltalt for å ha hjulpet sin bror, som var siktet for hatkriminalitet, med å rømme fra USA. Nå bekrefter Kochs advokat at telefonen var låst og at myndighetene ikke hadde tilgang til koden. Koch skal heller ikke ha blitt tvunget til å låse opp telefonen ved hjelp av Face ID.

Annonse


I ransakelsesordren kommer det frem at FBI brukte en USB-enhet som inneholdt GrayKey-verktøyet for å hente ut data fra Kochs iPhone 11 Pro Max-enhet. Hva slags data FBI fikk tak i vites ikke, men ordren avslører at programvaren ble brukt for å utføre en »teknisk analyse».

Dette er første gang vi hører om at myndigheter har klart å komme seg forbi Apples omfattende sikkerhetsmekanismer i selskapets nyeste iPhone-modell.

Hvorfor kreve bakdører når de allerede har egne verktøy?

Det finnes også andre verktøy som gjør det mulig for myndigheter å låse opp iPhone-enheter. Vi har tidligere skrevet om Cellebrite, et selskap som tilbyr et produkt som kan låse opp en rekke modeller. En ny oppdatering til Cellebrites verktøy gjør det nå mulig å låse opp alt fra iPhone 5s til iPhone X.

Ron Wyden, senator og representant for Oregon og Det demokratiske parti, sier til Forbes at han nå har spurt det amerikanske justisdepartementet om hvorfor myndighetene går ut offentlig og krever installering av bakdører i telefoner når de allerede har tilgang til egne verktøy.

Trump kritiserer Apple

Den amerikanske presidenten Donald Trump har gjort det klart hva han mener om at Apple ikke er villige til å låse opp telefoner som tilhører «drapsmenn, narkolangere og andre kriminelle» etter forespørsler fra FBI.

Til Apple kommer han med en klar oppfordring om stille opp for landet:

Kilde:
Forbes

Annonse