ip-1280x720
Apple vil ikke hjelpe FBI med å låse opp en terrorists iPhone-mobiler. Det har utløst en reaksjon fra Donald Trump.

Annonse


Donald Trump ut mot Apple på Twitter: – Vi hjelper dere hele tiden, men dere nekter å låse opp telefonen til kriminelle

Den amerikanske presidenten Donald Trump har gjort det klart hva han mener om at Apple ikke er villige til å låse opp telefoner som tilhører “drapsmenn, narkolangere og andre kriminelle” etter forespørsler fra FBI.

Til Apple kommer han med en klar oppfordring om stille opp for landet:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1217228960964038658

I Twitter-meldingen nevner Trump at Apple hele tiden får hjelp i det pågående handelsspørsmålet og “mange andre problemer”.

Meldingen kommer ikke lenge etter at den amerikanske regjeringsadvokaten William Barr sendte Apple en forespørsel om å låse opp Florida-terroristen Mohammed Saeed Alshamrani sine to telefoner, en iPhone 5 og en iPhone 7.

Annonse


Barr kritiserte Apple for manglende samarbeid og uttalte samtidig at det er kritisk for allmennheten at man får tilgang til digitale bevis i saker som dette.

iCloud-data ikke tilstrekkelig

Ifølge MacRumors ga Apple tidligere denne måneden alle opplysninger de hadde sammen med iCloud-data over til FBI, men dette skal altså ikke ha vært tilstrekkelig for lovmyndigheter. I ettertid kom Apple med en uttalelse der det går frem at det myndighetene er ute etter ikke er mulig uten å plassere en såkalt bakdør inn til systemet – og en slik bakdør er ifølge Apple ikke tilgjengelig, ei heller for “de gode”.

Det er ikke første gang Apple og FBI krangler om en mulighetene for en potensiell bakdør i iOS – her kan du lese mer om hvordan Tim Cook angivelig skal ha satset hele selskapet i kampen mot FBI.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse