Mojo kontaktlinse

Annonse


Denne kontaktlinsen viser AR-innhold selv om du lukker øynene

I fjor sommer kunne ITavisen skrive at forskere har utviklet en kontaktlinse som lar brukeren zoome inn på objekter ved å bunke to ganger på rad.

Forskerne er imidlertid ikke alene om å jobbe med smarte linser. Det Silicon Valley-baserte selskapet Mojo har i flere år jobbet med sin egen smartlinse. Og selskapet har trolig pengene til å realisere prosjektet: så langt har Mojo sikret 108 millioner dollar, over nesten 1 milliard kroner, i finansieringsmidler.

Viste frem lovende prototyp

Mojo var også til stede under CES-messen i Las Vegas forrige uke – der fikk pressen se en prototyp av en ny kontaktlinse.

Målet er at linsen skal hjelpe personer med nedsatt syn, men i motsetning til alminnelige kontaktlinser har Mojo-linsen en innebygd skjerm som lar brukeren zoome og justere skarpheten på objekter. Skjermen skal tilby 14,000 ppi – til sammenligning har iPhone 11 et 326 ppi-panel. Selskapet ønsker å lansere produktet til hvem som helst, men i første omgang er det synshemmede som blir prioritert.

Annonse


Slik ser det ut når skjermen viser informasjon:

Vant pris for teknologien

En lanseringsklar utgave av linsen ser imidlertid ut til å være et stykke unna. Prototypen som ble demonstrert under CES var kablet skjerm koblet til et stort batteri.

Før linsen kan lanseres må den også bli godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i USA. Den prosessen kan imidlertid gå raskere enn antatt, for under CES ble Mojo tildelt en «Breakthrough Device Designation»-pris, noe som betyr at FDA vil særbehandle Mojos teknologi og behandle søknaden raskere enn ellers.

Må lades opp

Selskapet er tydelig på at målet er å produsere et produkt som ligner på vanlige kontaktlinser. Linsen, som åpenbart må inneholde et batteri, skal kunne vare i opptil 25 timer før den må lades via et proprietært induksjonssystem. Mojo påpeker at brukeren må desinfisere linsene hver kveld.

Viser deg veien i mørket

TechCrunch var blant mediene som fikk prøve demolinsen. Nettstedets utsendte journalist ble imponert over konseptet. Skjermen skal blant annet ha vist en virtuell, digital klokke som et AR-lag over synsfeltet. For journalisten opplevdes det som at klokken befant seg ca 30 cm unna øynene». Ifølge The Verge ble det også demonstrert hvordan skjermen kan hjelpe brukeren med å se i mørket. Ved hjelp av en alogoritme som er trent til å oppdage objekter, kan skjermen brukes for å vise hvor ting befinner seg i et mørkt rom.

Ikke bare mørkt når du lukker øynene

Ifølge Mojo vil du fortsatt se skjermen når du lukker øynene, noe som helt sikkert er en bisarr opplevelse. Forhåpentligvis vil det bli mulig å skru av skjermen manuelt.

Videre forklarer selskapet at linsene vil ha en radio-mottaker som gjør at de kan kommunisere med en enhet som henger rundt halsen din. Denne enheten sørger for å sende informasjon til og fra en smarttelefon. Selve linsen som brukes er en såkalt hard Scleral-linse, en type linse som vanligvis brukes av personer med øyesykdommer og skjeve hornhinner.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse