Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mini-PCene kalles ikke mini uten grunn: de er knapt større enn en smarttelefon. Nå kommer de med både Radeon og Ryzen. (Ill.: Zotac)

Zotac sin nye PC er på størrelse med en stor smarttelefon, kommer med Ryzen og Radeon

Kjempemulighet for deg som vil vekk fra Intel i mini-formfaktor.

Du forbinder sikkert Zotac med grafikkort, men de har etterhvert satt sammen en solid samling med små mini-PCer i kompakt formfaktor som ikke særlig mye større enn iPhone 7 eller 8 Plus, eller en annen typisk smarttelefon i 2020 for den saks skyld.

Haugevis av tilkoblingsmuligheter

De står for noen av de minste stasjonær-PCene der ute og tar det nå til et nytt nivå: heretter får du Zotac ZBOX Nano med en Ryzen APU for første gang slik at du fremfor Intel-prosessor får både Ryzen og Radeon fra AMD. Sist de lanserte en noenlunde tilsvarende maskin med AMD var i 2015.

ZBOX Nano er utstyrt med en Ryzen 3 3200U – ikke all verdens, med andre ord – men et habilt valg for en maskin som er på størrelse med en mobiltelefon. Den drar 15w på sine to kjerner og fire tråder, har 2.66GHz og 3.5GHz i henholdsvis vanlig- og turboklokkehastighet.

Ryzen-prosessoren kommer også med et Radeon Vega 3-grafikkort, og maskinens minnestøtte er ikke den mest voldsomme: du får mulighet for opptil to koblinger (maks DDR4 2400) som totalt kan gi deg 32GB.

For lagring er det ikke bare en 2.5″ SATA-plass, men også en M.2-kobling. Av tilkoblingsmuligheter på baksiden har du fire USB 3.0, HDMI 2.0 samt DisplayPort 1.4. Foran har du atter en USB 3.0-inngang samt SD-kortleser og to USB-C.

Under kan du se en video der Zotac ZBOX Nano er satt ved siden av en iPhone 9 Plus for sammenligning av størrelse:

Vurderer du mini-PC fra Zotac nå som de tilbys med AMD?

Kilde:
Wccftech

Stikkord: amd, data, intel, pc, radeon, ryzen, zotac