Apple
iPod ble lansert i 2001.

Annonse


Se den utrolige tidslinjen – kunne Apple klart det samme i dag?

Tony Fadell blir gjerne omtalt som «iPod-ens far» og det er ingen tvil om at den tidligere Apple-toppen spilte en helt sentral rolle i utviklingen av musikkspilleren.

Hadde ingen plan

Nå kan Fadell avsløre flere detaljer omkring utviklingen av originale iPod. Fadell forteller til Stripe-toppsjef Patrick Collison at Apple ikke hadde noen konkret prototyp eller detaljerte planer for iPod-en da de kontaktet Fadell i januar 2001.

Det eneste Apple visste, var at selskapet ønsket å produsere en harddiskbasert, portabel musikkspiller.

Under 11 måneder

Utrolig nok ble iPod-en ferdigutviklet og lansert for offentligheten innen ett år etter at arbeidet ble påbegynt. Allerede i mars presenterte Fadell en designprototyp av iPod-en for daværende sjef Steve Jobs. En måned senere, i april, hadde Apple funnet produksjonspartnere. I november samme år ble det første iPod-eksemplarene levert til kunder.

Annonse


En helt annen skala

Tidslinjen viser at Fadell og Apple arbeidet effektivt i forkant av iPod-lansringen. Men ville det samme vært mulig i dag? Tvilsomt. I dag er Apple et mye større selskap og stiller helt andre krav til antall produserte enheter. I tillegg er teknologien mer kompleks og delene må skaffes fra mange ulike kilder.

Originale iPod vil nok stå igjen som en av de raskeste produktutviklingene i Apples historie.

Kilde:
9to5Mac


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse