amazon-ring-sikkerhet-ansatt-sparket
Ring skriver i et brev til amerikanske senatorer at de har sparket enkelte ansatte for å ha utnyttet tilgangen til videomaterialet fra Ring-kameraer.

Annonse


Dette sier Ring til ITavisen

Amazon-eide Ring har i et brev til amerikanske senatorer på deres forespørsel svart på spørsmål om sikkerhetstrusler man står overfor med bruk av smarte ringeklokker med kameraovervåking.

Oppdatert, 21:20:

Dette melder Ring ovenfor ITavisen:

“I løpet av de siste fire årene har Ring mottatt totalt fire klager og spørsmål vedrørende ansattes tilgang til Ring videoopptak. Selv om hver og en av de ansatte som var involvert var autorisert til å se opptakene, gikk forsøket på å se videofilene ut over det som var nødvendig i deres stillinger. Så snart Ring fikk kjennskap til dette satt de i hvert tilfelle i gang grundige undersøkelser. Da det ble funnet at handlingene var i konflikt med selskapets retningslinjer ble de ansatte sagt opp.

I tillegg til å iverksette umiddelbare undersøkelser og sanksjoner i hvert av disse tilfellene, har Ring også tatt en rekke grep at kun et begrenset antall ansatte skal ha tilgang til denne typen data. Ring vurderer jevnlig tilgangen ansatte har for å sikre seg om at de har et reelt behov for kundeinformasjon for å kunne opprettholde og forbedre produktet.”

Annonse


Introduserer tofaktorautentisering

Her innrømmer de at fire av deres ansatte opp gjennom de siste fire årene har fått sparken for å ha sett på kunders videomateriale utover den tilgangen de er klarert for.

Ikke nok med det så har ytterligere en rekke ansatte fått innskrenket tilgang til materialet, slik at man på datoen brevet er sendt er på totalt tre ansatte som har tilgang til lagrede kundevideoer.

Selskapet har gått med på å øke sikkerheten med en rekke tiltak etter at det det siste tiden har blitt avdekket flere kritikkverdige forhold. Den mest kjente saken er muligens fra i fjor, da det ble rettet søkelys mot deres håndtering av videomateriale fra Ring-kameraene og hvordan dette deles med lokalt politi.

Blant tiltakene finner man introduksjon av tofaktorautentisering for nye brukere.

Kilde:
Engadget

Annonse