Apple
Apple og Irland har hatt et tett forhold i flere tiår.

Annonse


Apple har blitt kritisert for sitt forhold til Irland – nå skal Tim Cook motta pris i landet

Apple-sjef Tim Cook skal 20. januar motta en pris fra den irske statsministeren, Leo Varadkar, i forbindelse med at Apple nå har gjort investeringer i det europeiske landet i 40 år.

Kritisert for å bruke skatteparadis

Cupertino-gigantens lange forhold til Irland har imidlertid ikke vært ukontroversielt. I 2016 slo Europa-kommisjonen fast at Apple hadde fått ulovlig statsstøtte fra Irland, et land som har vært kjent for å være et «skatteparadis» for internasjonale selskaper. Både Apple og Irland anket avgjørelsen og den påfølgende rettssaken er ennå ikke kommet til veis ende.

Det ble i forbindelse med saken bestemt at Apple må tilbakebetale 13 milliarder dollar i restskatt til Irland. Selskapet har nå betalt mesteparten av disse pengene.

Skrinla nytt datasenter

Apple hadde også planlagt å bruke 1 milliard dollar på å bygge et nytt datasenter i Irland, men selskapet valgte senere å gå bort fra disse planene som følge av motstand i Irland. Lokale innbyggere fryktet at det nye datasenteret ville ødelegge dyreliv, og det var også bekymringer fordi senteret skulle bygges like ved et nedlagt atomkraftverk.

Annonse


6 000 ansatte i Irland

Apples irske hovedkontor ligger i Cork. I fjor ble det bygget en ny bygning som tilbyr rom for 1 400 ekstra ansatte. Totalt har Apple nå 6 000 ansatte i Irland.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse