amazon-sonos
Amazon tilbakeviser Sonos sine påstander, og mener de var gode samarbeidspartnere. Her er David Limp fra i fjor, med AirPods i øret da han skulle gjøre reklame for Amazon Echo Buds.

Annonse


Amazon svarer på Sonos-beskyldninger: – Vi har forsøkt å være en bra partner for dem

I kjølvannet av Sonos sin beslutning om å ta Google til retten for tyveri av deres patenter og beskyldning om at Amazon hadde gjort det samme så har sistnevntes maskinvare- og tjenestesjef tatt bladet om munnen for å svare på anklagene.

Kun ressurser til å saksøke én av dem

Kort fortalt så trodde David Limp i Amazon at de var på rett spor med Sonos, og at samarbeidet deres så ut til å gi resultater hele veien:

– Jeg følte at vi hadde et godt samarbeid, og er trygg på at vi ikke gjorde noen patentbrudd, forteller Limp i et intervju med The Verge.

Sonos føler åpenbart ikke på det samme, for man kunne tidligere denne uken melde at de anklager både Google og Amazon for tyveri av deres teknologi, og for å ha gjort slik teknologi tilgjengelig billigere. Ifølge dem selv skulle de gjerne også tatt Amazon til retten, men i første omgang er det kun Google ettersom de ikke har kapasitet til å håndtere to store saker med såpass ressurssterke selskaper samtidig.

Annonse


– De oppførte seg som bøller

Limp påpekte dessuten at det ikke er vanlig praksis hos deres selskap å be et annet selskap, som Sonos, om eksklusivitet på deres plattform. Heller vil de gjøre seg fortjent til at folk bruker Alexa, og at folket bruker deres stemmeassistent fordi de elsker den.

Begge selskapene omtales av Sonos som bølleaktige i prosessen med å utvikle de ulike høyttalerne, der Google krevde innsyn i teknologien flere måneder i forveien før det ble lansert, mens Amazon med Limp i spissen truet Sonos med å fjerne Sonos One fra lanseringsarrangementet i 2017 da de fant ut at Google også skulle få eksponering på samme event.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse